Magazin > VIP
237 ogledov

Schumijev sin spregovoril o očetu

Michael Schumacher FameFlynet
Najstniški sin Michaela Schumacherja je spregovoril o stanju svojega očeta.

Mick Schumacher je spregovoril o svojem očetu, slavnem dirkaču, ki je konec decembra lani v smučarski nesreči utrpel hude poškodbe glave. Schumacher je po šestih mesecih zdravljenja v francoski bolnišnici sedaj na svojemu domu v Švici. Tam zanj skrbi skupina 15 zdravstvenih strokovnjakov, v posebej zanj zgrajenem apartmaju znotraj njegovega doma. 

15-letni Mick je francoskemu komentatorju Jean-Louisu Moncetu dejal, da se njegov oče zelo počasi prebuja iz umetne kome. "Njegov sin mi je povedal, da se Schumi zelo počasi prebuja, zelo počasi," je za radio Europe 1 dejal Moncet. "Čeprav se stvari odvijajo počasi, ima veliko časa. Rekel bi, da ima vse življenje, da se spet postavi na noge." Da je v zadnjih mesecih viden napredek v Schumijevemu stanju, je pred časom potrdil tudi predsednik FIA Jean Todt. 

Moncet je razkril tudi nekaj podrobnosti o dirkačevi nesreči. "Težava za Michaela ni bil udarec, ampak kamera, ki jo je imel nameščeno na čeladi in ki je poškodovala njegove možgane," je dejal Moncet. 

Sin prevzel očetov priimek

Mick Schumacher stopa po očetovih stopnijah. Uspešno nastopa v kartingu, tako v francoskem kot nemškem prvenstvu. Do letošnje sezone je dirkal pod materinim dekliškim priimkom Betsch, a po novem uporablja očetov priimek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.