Šport
71 ogledov

Schumacherjevo bogastvo nezmanjšano

michael schumacher EPA
Legendarni nemški dirkač ima še vedno zelo ugodno stanje na bančnem računu.

Nekdanji dirkač formule 1 Michael Schumacher že več kot dve leti okreva po težki nesreči na smučanju. Njegovo stanje naj bi bilo še naprej nespremenjeno, čeprav so v javnost pred nekaj tedni prišli podatki, da naj bi legendarni Nemec celo že hodil. Omenjene trditve je njegova družina hitro zanikala. 

Za Schumacherja, ki je po vsej verjetnosti še vedno v umetni komi, v njegovi vili ob Ženevskem jezeru skrbi 14-člansko osebje: zdravniki, medicinske sestre in specialisti. Vse skupaj družino tedensko stane okrog 140.000 evrov, kar na leto znese približno 7,5 milijona skupne evropske valute.

Pomagata dva sponzorja 

A zdravstveni stroški niso niti slučajno resno načeli Schumacherjevega premoženja, če gre verjeti reviji Bilanz. Slednja je analizirala bogastvo s formulo 1 povezanih ljudi, ki živijo v Švici, in prišla do ugotovitve, da ima popularni Schumi na računu še vedno okrog 700 milijonov evrov.

Pri ohranjanju visoke številke močno pomagata sponzorski pogodbi z družbama Mercedes Benz in DVAG. Ti nista odstopili od sodelovanja z dirkačem ter sledili zgledom številnih drugih Schumacherjevih partnerjev.

Na vrhu Ecclestone

Bogatejši od Schumacherja je le Bernie Ecclestone (tudi Britanec namreč živi v Švici), slednji se ponaša z 2,8 miljarde evrov vrednim premoženjem. Toto Wolff, vodja športnega programa pri Mercedesu, je v zadnjem letu z donosnimi investicijami svoje premoženje povečal na 350 milijonov evrov.

Finec Kimi Räikkönen in Nemec Sebastian Vettel, ki prav tako živita v Švici, imata po poročanju Bilanza za okrog 120 milijonov evrov premoženja.

Komentarjev 1
  • malonaokoli 06:45 10.februar 2016.

    to je pa cena, ker je slaven in bogat...še umret ne sme brez dovoljenja drugih.