Šport
70 ogledov

Schumacherjevi bodo vztrajali pri tem

schumacher Profimedias
Družina Schumacher bo še naprej skrbno skrivala zdravstveno stanje sedemkratnega svetovnega prvaka.

V četrtek so minila natanko tri leta od nesreče Michaela Schumacherja, ki se je poškodoval med smučanjem v francoskih Alpah in utrpel hude poškodbe glave.

Najuspešnejši dirkač vseh časov je naslednje štiri mesece preživel v umetni komi, pol leta po nesreči pa so ga iz bolnišnice v Grenoblu prepeljali v Lozano, kjer je nadaljeval z rehabilitacijo. Septembra istega leta se je preselil domov v vilo ob Ženevskem jezeru, kjer ima dostop do 24-urne zdravniške oskrbe. Zanj po neuradnih podatkih skrbi 15 zdravnikov, stroški zdravljenja pa naj bi narasli na 16 milijonov evrov.

Schumacherjevo okrevanje poteka stran od oči javnost, kar je botrovalo številnim govoricam in nepreverjenim natolcevanjem. Še najbolj legitimne informacije so prihajale iz ust njegovih nekdanjih tesnih sodelavcev, kot sta Jean Todt in Ross Brawn, precej manj zanesljivo pa je bilo poročanje nemških tabloidov, ki so nihali med pozitivnimi in negativnimi vestmi ter v javnost lansirali več nasprotujočih si informacij.

Po nekaterih podatkih naj bi bil Michael paraliziran in prikovan na invalidski voziček. Prav tako naj ne bi mogel govoriti ali komunicirati z okolico. Tiskovna predstavnica Sabine Kehm, ki skrbno varuje zasebnost svojega klienta, je maja 2015 razkrila, da se njegovo stanje počasi izboljšuje, a podrobneje ni želela razpravljati. Nato so v javnost pricurljale govorice, da Schumacher lahko hodi, kar je dirkačev tabor odločno zanikal in napovedal tožbo proti tabloidu Bunte.

Nedavno je veliko prahu dvignil neznani predrznež, ki je številnim evropskim medijem ponujal ekskluzivne fotografije sedemkrantega svetovnega prvaka, za katere je zahteval milijon evrov. Sum je padel na bližnje prijatelje, ki so imeli dostop do dirkaške legende. Primer preiskuje policija.

corinna schumacher | Avtor: EPA EPA

Informacije o Schumacherjevem stanju ostajajo skope, Kehmova pa je pred tedni zagotovila, da se bo takšen trend nadaljeval v prihodnosti. ''Schumacherejevo zdravje ni javna stvar in še naprej ga ne bomo komentirali. Zaščititi moramo njegovo zasebno okolje. Vsaka izjava, povezana z njegovim zdravjem, bo zmanjšala to zasebno okolje,'' je dejala Kehmova.

Zasluge za uspeh Mercedesa

Na račun bivšega varovanca pa je zgovornejši nekdanji tehnični direktor Ferrarija ter šef Brawna GP in Mercedesa Ross Brawn, ki je ob tretji obletnici tragične nesreče dejal, da ima Michael veliko zaslug za aktualni uspeh srebrne ekipe.

''Michael je prispeval k organizaciji in strukturi, ki je prinesla uspeh Mercedesu. Pomagal je pri uspehu Ferrarija in z enakim pristopom je sodeloval pri Mercedesu,'' je povedal 62-letnik in dodal, da je Nemčeva delovna vnema za seboj potegnila celotno ekipo.

''Ko si videl tako predanega dirkača, kot je bil Michael, povsem osredotočenega na uspeh, te je potegnilo zraven. To je motiviralo tudi druge ljude. Michael je bil velik motivator. Ljudje so želeli preseči svoje meje. Ustvarjanje pozitivnega občutka in pravega vzdušja v ekipi je pomembna lekcija, ki sem se jo naučil od Michaela. Bil je ključnega pomena za vzpostavitev sistema, ki je pripomogel k današnjemu uspehu Mercedesa,'' je zaključil Brawn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.