Šport > Moto športi
670 ogledov

Zgodba o Schumacherju neresnična

michael schumacher EPA
Družina Schumacher je dobila tožbo proti nemškemu tabloidu.

Nemški tednik Bunte bo zaradi navajanja neresničnih informacij o zdravstvenem stanju sedemkratnega svetovnega prvaka Michaela Schumacherja moral plačati 50.000 evrov odškodnine, je odločilo sodišče v Hamburgu. 

Decembra 2015, dve leti po nesreči nekdanjega dirkača, ki se je poškodoval med smučanjem v francoskih Alpah, je revija Bunte objavila članek z naslovom "Več kot božični čudež - Michael Schumacher spet lahko hodi''. 

Schumacherjev krog je informacije nemudoma demantiral, vendar so pri tedniku vztrajali pri svojem poročanju, zato je bila proti njim vložena tožba, ki je danes dobila svoj epilog.

Okrožno sodišče v Hamburgu je odločilo, da je Bunte kršil Schumacherjevo pravico do zasebnosti in reviji naložil odškodnino v višini 50.000 evrov. Omenjeni medij bo prav tako moral plačati 65 odstotkov sodnih stroškov in še dodatnih 950 evrov.

Razsodba temelji na dejstvu, da Schumacher danes ne more hoditi, zato ni mogoče, da bi lahko hodil v času objave članka. "Izjave v reviji so bile neresnične,'' je dejala sodnica Simone Käfer.

Schumacherjeva družina je zahtevala 100.000 evrov odškodnine, vendar je sodišče ugotovilo, da je revija zgodbo raziskala in razpolagala z ustreznim virom.

Nekdanji nemški dirkač še vedno okreva v zasebnosti svojega doma ob Ženevskem jezeru. V javnosti se ni pojavil vse od nesreče decembra 2013 in nič ne kaže, da bi se to v bližnji prihodnosti spremenilo. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.