Avto
48 ogledov

Michelinova pnevmatika se nikoli ne postara

Michelin EverGrip Michelin
Michelin je salon v Detroitu izkoristil za premiero nove pnevmatike, na katero starost in obraba skorajda ne vplivata.

Pri pnevmatikah je po navadi tako, da z obrabo dezena in gumo, ki zaradi vremenskih vplivov postaja vse trša, izgubljajo zanesljiv stik s podlago, še posebej na mokrem asfaltu, ko pnevmatika ne more več učinkovito odvajati vode.

Pnevmatika s tehnologijo EverGrip pa po zagotovilih Michelina deluje po obratnem principu, ki ji dovoljuje, da ohranja odličen stik s podlago tudi, ko je že dodobra obrabljena.

Pri njeni sestavi so namreč uporabili dodatno zmes silike, sicer značilne za zimske pnevmatike, v proizvodni proces pa so dodali tudi sončnično olje, kar naj bi pnevmatiki zagotovilo fleksibilnost v širšem razponu temperatur.  

Druga skrivnost je v sestavi dezena. Pri običajni pnevmatiki kanali in kanalčki za odvajanje vode z obrabo običajno postajajo vse ožji, medtem ko je Michelinova pnevmatika narejena tako, da kanali z obrabo postajajo širši, zato obraba ne vpliva toliko na odvajanje vode.

Tretji trik nove pnevmatike pa so posebni "skriti" kanali, ki pri novi pnevmatiki niso vidni, z obrabo pa pridejo na plan in pomagajo pri učinkovitem odvajanju vode.

Komentarjev 5
  • 6a6330cf643e6297e0f11772a01ce2d9c0c144b1 13:11 23.februar 2014.

    Aha, guma je guma, če zradiraš dva kompleta na leto je povsem vseeeno kako večno jo lahko naredijo. To so detajli za tisti mesec več vožnje, ki pa zanesljivo ne zdrži razlike v ceni, ki jo bodo ponudili se pravi ...prikaži več +10-15%. Je pa dobra reklama za nedeljske šoferje, ki bodo to kupovali.

  • detelj 15:05 17.januar 2014.

    slišal sem da dobre gume prodajajo tudi v kik-u ;)

  • graff 09:39 17.januar 2014.

    Ne se bati, globina profila bo še vedno igrala glavno vlogo, čeprav bo pnevmatika kot nova. Denar je denar, za državo mislim.