Magazin > VIP
305 ogledov

Michelle Obama pisala našemu umetniku

Mik Simčič
1/3
Žurnal24 main
Akademski kipar in slikar Mik Simčič je naslikal portret Obamovih hčera. Iz Bele hiše je dobil uradno zahvalo z lastnoročnim podpisom Michelle Obama.

Slovenski akademski kipar in slikar Mik Simčič - Mik načrtuje ambiciozen mednarodni gospodarsko–politično-kulturni projekt, katerega glavno vodilo je povezovanje narodov sveta v prijateljstvu, zaupanju in novi etiki z jezikom umetnosti.

Projekt ima namen začeti v ZDA, zato se je želel predstaviti prvi dami Amerike, Michelle Obama, in ji za njen 50. rojstni dan, ki ga je praznovala januarja letos, poklonil edinstven dvojni oljni portret njenih hčera, Malie in Sashe Obama. Simčič je iz Bele hiše prejel uradno zahvalo z vodnim žigom in lastnoročnim podpisom gospe Obama. Oglasil se mu je tudi uradni cenilec daril v Beli hiši, sicer zelo priznan in mednarodno delujoč cenilec umetniških del, ki je postavil mednarodne standarde za oceno vrednostnih predmetov, predsednik družbe Items of Value Inc., dr. Jerome C. Ford. O sliki je napisal, da se mu zdi zelo zanimiva in da sta portreta izredno dobro naslikana. "Absolutno vrhunska, vznemerljiva in izvirna!" je o sliki povedal Ford in dodal, da je mnenja, da bi morale Mikove slike postati mednarodno še bolj prepoznavne in uveljavljene zaradi njegovega izrednega talenta v slikanju ter izbiri barv in tematike.
    
Gospod Ford je še sporočil, da portret trenutno čaka v trezorju, da ga bo tudi predsednik Obama v bližnji prihodnosti videl. Čeprav gre za darilo, bodo morali Obamovi sliko, če bi jo želeli obdržati,  odkupiti, ker tako določajo njihova državna pravila. V nasprotnem primeru pa bo slika visela v Predsedniški knjižnici ali v Inštitutu Smithsonian, ki je največji muzej in raziskovalni kompleks na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.