Šport
72 ogledov

Žgank dopolnil uspeh Trstenjakove

Mihael Žgank judo EPA Mihael Žgank (desno)
Po sobotnem slavju olimpijske prvakinje Tine Trstenjak na grand slamu v Parizu, je v nedeljo za drugo medaljo slovenskih judoistov v francoski prestolnici poskrbel Mihael Žgank v kategoriji do 90 kilogramov. V odločilnem dvoboju za medaljo je v izenačenem dvoboju tesno ugnal Gruzijca Beko Gviniašvilija.

Slovenski judoist Mihael Žgank je pred tem gladko odpravil Belorusa Jahorja Varapejeva, Korejca Jaeyong Leeja in Nemca Davida Tekića.

Pot v finale je varovancu Marjana Fabjana z vazarijem preprečil Francoz Alex Clarget, nato pa se je mladi Žgank v boju za bron proti Beki Gvinjašviliju vendarle zbral in se v domovino vrača s kolajno.

Apotekarjevi malo zmanjkalo

Na pragu uspeha je bila v kategoriji do 78 kilogramov tudi Klara Apotekar. Ta je za polfinale premagala Francozinjo Christelle Garry in Nizozemko Guusje Stenhuis, v polfinalu pa jo je z vazarijem ustavila Japonka Ruika Sato. V boju za bron je bila v podaljšku od Apotekarjeve boljša Francozinja Sama Hawa Camara.

Anka Pogačnik je v kategoriji do 70 kilogramov najprej premagala mladinsko evropsko prvakinjo iz Bosne in Hercegovine Aleksandro Samardžić, nato pa je morala priznati premoč Elvismar Rodriguez iz Venezuele, ki pa je je nato prav tako izpadla in Pogačnikova je ostala brez repesaža.

Kanček uspeha v tej kategoriji je bil vseeno slovenski, saj ima srebrna Kanadčanka Kelita Zupancic nedvomno tudi kakšno slovensko korenino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.