Šport > Košarka
23 ogledov

Mihevc: Zvezda nas je spoštovala

košarka Olimpija Saša Despot
Košarkarji Tajfuna so sinoči v beograjskem Pionirju doživeli pravo katastrofo, saj so v četrtem krogu Lige ABA proti Crveni zvezdi klonili kar s 47 točkami razlike (113:66). Danes bosta na parket stopili še Union Olimpija in Krka.

"Crvena zvezda je bila boljša v vseh pogledih. Kot trenerju mi je v čast, da so nasprotniki, ki čez teden dni začenjajo z evroligaškimi tekmami, odigrali resno in pokazali visok nivo. Svojim igralcem sem povedal, da če vso tekmo oddelaš maksimalno, to pomeni, da nasprotnika spoštuješ in to nam tudi nekaj pomeni. O naši igri ne morem veliko govoriti, ker, razen v prvih minutah, nismo dobro odgovorili za agresijo domačih," je po dvoboju povedal trener Tajfuna Dejan Mihevc, ki upa, da bodo njegovi varovanci v nedeljo na domačem obračunu proti Budućnosti odigrali precej boljšo tekmo.

"Na koncu je vseeno, če izgubiš za točko pri Ciboni ali tu za 40, saj so točke enake. Za nas je sedaj najpomembneje, da se pred nedeljsko tekmo zberemo in da jo kar najbolje odigramo."

Brez črnih minut 

Popoldne bodo na sporedu dva slovensko – hrvaška obračuna, saj bo Krka gostila Cedevito (17.00), Union Olimpija pa bo gostovala pri Ciboni (19.00). Tako Ljubljančani kot Novomeščani so v prvih treh krogih regionalnega tekmovanja zabeležili le eno zmago, tako da bi bili današnji zmagi še toliko bolj dragoceni.

"Cibona je ekipa, ki goji izjemno hitro košarko. Pomembno bo, da odigramo dobro tranzicijsko obrambo. Igrajo veliko tudi po globini in na to moramo biti pripravljeni. Predvsem moramo razmišljati o sebi, o svojih napakah, saj imamo ogromno prostora za napredek tako v obrambi kot v napadu. Črne minute v naši igri moramo preprosto izničiti. Odigrati moramo konstantno v obrambi in z več discipline v napadu," je pojasnil trener zmajev Gašper Potočnik, krilni košarkar Blaž Mahkovic pa je dodal: "Odhajamo na gostovanje v Zagreb, kjer nas čaka Cibona, ki ima kar nekaj izkušenih igralcev, a hkrati podobno kot mi, tudi veliko mladosti in talenta. Čaka nas težka tekma, a naredili bomo vse, da na koncu slavimo zmago. V obrambi moramo odigrati na visokem nivoju, hkrati pa bolj disciplinirano in precizno v napadu kot na zadnjih dveh tekmah."

V novomeškem taboru se zavedajo, da je Cedevita eno izmed najboljših moštev v ligi. Kapetan Krkašev Matej Rojc je opozoril predvsem na napadalni potencial Zagrebčanov: "Tekma s Cedevito je še ena od težkih tekem v nizu. V drugem polčasu proti Tajfunu nismo prikazali prave slike, zato upam, da bo proti Cedeviti drugače. Predvsem v obrambi moramo igrati veliko bolje, saj je Cedevita napadalno usmerjeno moštvo in nam bo zato zelo težko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.