Slovenija
110 ogledov

Milan Zver bo kandidiral za predsednika

Milan Zver in Janez Janša Žurnal24 main
Evropski poslanec Milan Zver bo kandidat SDS na volitvah za predsednika republike, ki bodo v Sloveniji potekale letos jeseni.

O tem se je SDS dogovorila na današnjem srečanju v Rimskih Toplicah, kar je potrdil tudi Zver, ki je dejal še, da odločitev za kandidaturo na predsedniških volitvah ni bila lahka.

Srečanje v Rimskih Toplicah, na katero so prišli predsednik SDS Janez Janša in drugi vidni predstavniki stranke, je sicer potekalo za zaprtimi vrati, v stranki pa so se odločili, da tudi po koncu pogovorov z njihovo vsebino ne bodo seznanjali javnosti.

Predsedniku republike Danilu Türku se petletni mandat izteka jeseni; za predsednika je bil namreč izvoljen 11. novembra 2007, 22. decembra pa je nato prisegel pred DZ. Türk se doslej še ni izjasnil, ali bo ponovno kandidiral.

Komentarjev 9
  • privat 18:34 15.februar 2012.

    desnica z zverjo na čelu...ja Slika Slovenije....no verjetno nam bo bolje???

  • Lionel 14:33 15.februar 2012.

    No še en kandidat iz SDS, ki bo poražen. Seveda samo rezultatsko, ni pa rečeno, da ne bo predsednik, saj Janša že zna zrihtat tako , da bo prav.

  • bojovi 13:31 22.januar 2012.

    Tale Ivan pa res hoče imeti vse v svoji oblasti. Kaj je bilo tisto, kdo so že komunajzerji, kdo hoče biti vedno na oblasti in imeti vse pod nadzorom?