Šport > Nogomet
51 ogledov

Milanič: "Upam, da še danes pridemo v Maribor"

Tekma Maribor - Olimpija Mitrović Cvijanović Pokal Slovenije Saša Despot
Sneg je bil močnejši tudi od vročine večnega derbija, kljub trudu delavcev in priganjanju glavnega sodnika Mateja Juga pa je obračun med Olimpijo Ljubljano in Mariborom po 25 minutah odpadel. "Bili smo za to, da sploh ne bi stopili na igrišče," je po tekmi dejal domači trener Andrej Razdrh in dodal, da je prevladala odločitev sodnika.

"Glavni sodnik je ugotovil, da je na prvem mestu varnost igralcev. Vreme je bilo vedno slabše in nič ni kazalo, da bi se kaj izboljšalo, tekma pa je bila za štiri minute prekinjena že v enajsti minuti, saj črte niso bile več vidne," je po na hitro končani tekmi v Stožicah povedal delegat večnega derbija Danilo Kacijan.

"Samo trije dueli so bili malce močnejši, a bi se kateri izmed igralcev lahko poškodoval. Zato je sodnik ocenil, da je nadaljevanje tekme neprimerno. Tudi jaz osebno sem menil, da absolutno ni primerno, da bi v tem vremenu nadaljevali. Že od samega začetka smo razmišljali, če je primerno ali ni. Poizkušali smo vse, ampak na koncu smo ugotovili, da ne gre."

Zelenica stadiona je bila še popoldne povsem zelena, toda močnega snežnega meteža, ki se je začel nekaj ur pred tekmo, na koncu ni moglo dohajati niti podtalno ogrevanje. Kacijan je pohvalil delavce, ki so vzorno pripravili igrišče, a morali na koncu vseeno priznati poraz.

Razdrh: "Bili smo za to, da ne stopimo na igrišče"

"Na igrišču sem bil že četrt na tri popoldne, ob štirih pa smo imeli tudi sestanek. Igrišče je bilo takrat idealno. Domačini so se res 'sto na uro' potrudili, da je bilo igrišče zares dobro. Še pred samo tekmo, ob 18. uri, ko je že začelo snežiti, je domačin kljub temu poskušal vse, da bi zagotovil normalne pogoje za igro. Tudi s kosilnico so odstranjevali sneg. Eno uro pred tekmo je dejansko izgledalo vse normalno. Glavni sodnik je kljub temu, da kasneje pogoji niso bili najbolj primerni za nogomet, skušal tekmo vseeno odpeljati," je dodal Kacijan.

Tekma Maribor - Olimpija Pokal Slovenije sodnik Jug | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Glavni sodnik Matej Jug je bil po besedah vpletenih glavni "krivec", da se je tekma na povsem pobeljeni zelenici sploh začela. Delavci so pred začetkom očistili vse črte in jih pobarvali z rdečo, Jug pa je že po enajstih minutah tekmo prekinil za prvo zasilno čiščenje, po 25 minutah pa po kratkem posvetovanju z odgovornimi derbi dokončno odpovedal.

"Že pred tekmo smo, glede na to, kako je kazalo, bili za to, da sploh ne bi stopili na igrišče. Mislim, da je to najboljše za vse, ne glede na to, da ko se tekma enkrat začne padeš notri, a ne glede na to je zaradi varnosti igralcev in vsega skupaj bolje, da se tekma ponovi v nekih regularnih pogojih," se je po tekmi pridušal trener Olimpije Andrej Razdrh.

Sodnik odločil, da je potrebno poskusiti

Obe ekipi sta pred prvo uradno tekmo leta 2013 bežali pred snežno odejo v iskanju primernih površin za kakovosten trening, medtem ko je nesrečne Ljubljančane sneg ujel tudi v četrtek v Novigradu. Razdrh pred ponovljeno tekmo, ki naj bi jo v Stožicah od prve minute odigrali že v sredo, ni želel izgubljati niti minute, saj je z igralci na stadionu nemudoma opravil trening.

"Glede na to, da smo bili v Novigradu in je tam v četrtek padlo deset centimetrov snega, pa tam baje ni padal osem let ... Enostavno se 'non-stop' ne moremo več seliti. Mi smo zadnji mesec konstantno po hotelih, v avtobusih in situacija je takšna, da bomo verjetno morali na umetno travo. Do srede ni dovolj časa in ta potovanja  te izmučijo fizično in psihično. Nimamo kaj - v teh dveh, treh dneh bomo skušali izvleči čim več in ponoviti tekmo. Zdaj bomo opravili trening, jutri pa dali prosto, glede na to, da bo padalo verjetno tudi jutri, zato bomo mi trening opravili kar sedaj," je nadaljeval Razdrh.

"Moram reči, da je bila igra totalno 'kontra' tistemu, kar mi od njih zahtevamo, verjetno pa tudi pri Mariboru, tako da je težko oceniti kar koli. Fantom ni kaj očitati, niti jih za kaj pohvaliti, ker je bilo premalo časa in povsem neregularno, da bi karkoli ocenjevali. Ob 12.00 smo bili tukaj, ko je bila zelenica praktično povsem zelena. Popoldne še bolj. Ne vem, zakaj je bilo tako ... Napovedi so bile dva ali tri dni prej takšne, tudi včeraj, da bo ob tej uri oziroma uro in pol pred tekmo začelo močno snežiti. Praktično se je vedelo, da bo tako, tako da ne vem. Kaj moremo. Zadeve so takšne, kakršne so. Nanje nimamo vpliva. Mi smo bili za to, da sploh ne stopimo na igrišče, a se je sodnik odločil, da je potrebno poskusiti."

Milanič: "Lahko bi zadeli"

Gostujoči trener Darko Milanič je pohvalil svoje varovance za prikazano v 25 minutah, v katerih so bili res bližje zadetku kot domače moštvo. Tudi vijoličaste v naslednjih dneh čaka huda bitka z naravo, da bi se kar najbolje pripravili na ponovljeno tekmo v Ljubljani.

"Pogoji so bili neregularni, tako da so se sodniki gotovo dobro odločili. Baje je tekmo potrebno začeti, vendar ni bilo nekega upanja, da se bo stanje popravilo. Mi bi lahko zadeli, bili smo blizu. Fantje so se dobro znašli na tem igrišču. Pripravili smo se, nogomet se igra tudi tako, ampak kot sem rekel - odločitev sodnika je bila povsem na mestu. Dva prekrška sta bila taka, ko se igralci dejansko niso mogli zaustaviti, tako da je bolje tako," je dejal Milanič.

"Zadnji teden imamo težave in si belimo glave, kaj bomo naslednji dan. Ta tekma je preložena vprašanje pa je, kaj bomo lahko delali jutri. Nekega normalnega, kvalitetnega treninga ne bomo mogli opraviti. Je pa gotovo res, da se stanje enostavno mora popraviti, kar se tiče terena. Slej kot prej bomo imeli tudi dobre pogoje za igro in trening. Zdaj gremo nazaj v Maribor. Upam, da bomo prišli še danes," je še v smehu dejal Primorec.

Komentarjev 3
  • vico 15:34 24.februar 2013.

    uoam da je pohorce dobr zamedu sneg

  • David Stres 15:32 24.februar 2013.

    Seveda. Sodnik bi bil zaradi izjemnih razmer primeren za predčasno upokojitev, povišano penzijo zaradi neurejenih delovnih razmer, mogoče celo omrzlin. Neverjetne razmere, dečki to je ultimate survival v čefuriji.

  • Avatar roksa
    roksa 08:47 24.februar 2013.

    Zakaj je sodnik insistiral da se tekma odigra!?!Zato ker je hotel potegnit honorar!!!!!