Šport
22 ogledov

Milanič že brez posla

Sport 26.09.11, Darko Milanic, nogomet, foto: epa EPA
Službovanje slovenskega trenerja Darka Milaniča, nekdanjega uspešnega stratega Maribora, nazadnje pa graškega Sturma, pri angleškem drugoligašu Leedsu ni trajalo dolgo.

Darko Milanič je na klopi trikratnega angleškega prvaka zdržal le šest tekem, saj je lastnik kluba Massimo Cellino primorskega strokovnjaka in nekdanjega slovenskega reprezentanta odpustil po domačem porazu z 1:2 proti Wolverhamptonu. 

"Razočaran sem, zaslužili smo si vsaj točko. Položaj zame in za ekipo ni dober, a vseeno je nekaj pozitivnih reči. Verjamem, da nam bo uspelo. Moja služba je, da moštvo naredim boljše. Trdo delam z ekipo, ki je mlada in brez veliko izkušenj. Prvi polčas je bil dober, enkrat smo tudi zadeli. Nato smo začeli igrati nazaj," je po porazu dejal Milanič, ki je kasneje izvedel, da mora zapustiti klop Leedsa.

"Naredil sem napako, ko sem pripeljal tega fanta. Je negativen, ima miselnost poraženca. Osvojil je le tri točke v šestih tekmah. To je forma za izpad," Cellina po Milaničevi košarici navajajo otoški mediji. Šef Leedsa je poskrbel tudi že za Milaničevega naslednika, to je postal Neil Redfearn, ki je v tej sezoni že začasno vodil ekipo po slovesu Dava Hockadaya.

Leeds United pod Milaničevim vodstvom ni zmagal niti na eni izmed šestih tekem, zbral je tri neodločene izide in tri poraze ter padel na 18. mesto drugoligaške lestvice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.