Slovenija
57 ogledov

Milijona od prodaje delnic ne bo dobil

Boško Šrot Anže Petkovšek
Boško Šrot in žena zaradi prodaje delnic Pivovarne Laško ne bosta postala milijonarja.

Boško Šrot, njegova žena Anica Aužner Šrot in njuno podjetje Atka Prima bi od Heinekena za delnice Pivovarne Laško prejeli 1,6 milijona evrov kupnine, a jih ne bodo. 

Finance so včeraj poročale, da Šrotova ostajata največja delničarja in da prevzemne ponudbe nista sprejela. Heineken, ki ima že skoraj 97 odstotkov delnic, namerava sicer preostale delničarje iztisniti. To pomeni, da jim bodo ne glede na to, ali se s tem strinjajo ali ne, vzeli delnice in jim nakazali kupnino. 

To torej čaka tudi Šrota, njegovo ženo in Atko Primo, a kupnine, kot kaže, ne bodo dobili. "Z delnicami imetniki ne morejo razpolagati," so pojasnili v Pivovarni Laško, ki je pred kratkim na prvi stopnji od Šrota iztožila 51 milijonov evrov odškodnine brez obresti.

Sodna prepoved prodaje in obremenitve

Radenska in Fructal sta namreč na sodišču dosegla izdajo (še nepravnomočne) začasne odredbe, s katero se Bošku Šrotu in Atka Primi prepoveduje odtujitev in obremenitev delnic, delnice Šrotove žene pa so pod prepovedjo odtujitve in obremenitve v korist Pivovarne Union, Pivovarne Laško, Radenske, Dela in Fructala.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.