Slovenija
49 ogledov

Milijone v Švico, golfa zamenjal za mercedesa

Tudi tokrat ni bil izžreban novopečeni milijonar. Žurnal24 main
Mariborčan Arifi, ki je 29. januarja na lotu zadel 4,8 milijona evrov, se čarom milijonov ni predal. Še vedno hodi v istem plašču in srajci, njegova hiša je še vedno najboljša restavracija in žena najboljša kuharica. Srečni dobitek je naložil v švicarsko banko.

"Pravzaprav nikoli nisem stavil, tako da me loto niti ni posebno zanimal. A videval sem vrste ljudi, ki so vplačevali loto, in si dejal, zakaj ne bi poskusil," je dejal Arifi, ki sta mu življenje, kot pravi, zaznamovala "kramp in lopata". Pred mnogimi leti je namreč kot 19-letni fant prišel v Maribor, da bi tu našel boljše življenje.

Zadnji gradbeni posel je imel sklenjen v Nemčiji. Naročniku bi se moral oglasiti februarja letos, le da mu je sporočil, da dela žal ne more več sprejeti in da nanj ne more več računati, poroča časnik Večer.

Arifi se je potem, ko je šele drugi dan po žrebanju, ko mu je uslužbenka Loterije Slovenije dejala: "Veste, kaj ste zadeli?", izvedel, da je novi srečni slovenski milijonar, odločil, da bo denar dobro naložil. Kot pravi, je njegov dobitek resnično velik denar, o katerem lahko navaden človek le sanja, vendar pa njegovega življenja ne bo spremenil.

Prednost bodo imeli otroci

Večji del denarja je tako naložil na neko švicarsko banko, del pa ga bo porabil za počitnikovanje ob morju, česar si ni mogel nikoli privoščiti. Starega golfa je medtem že zamenjal za mercedesa. Sicer pa še naprej hodi v istem plašču in srajci, pravi, da je njegova hiša najboljša restavracija in žena najboljša kuharica.

Pomagal bo tudi svojim sorodnikom v Mariboru, Nemčiji, Švici in Črni gori. Prednost bodo imeli predvsem otroci, kupil pa jim bo stanovanja in avtomobile.

Pri tem ne skriva, da je na sina, ki živi pri njem, zelo ponosen. On bo tako skrbel za posel in denar.

Komentarjev 13
  • drmr1980 18:57 16.marec 2012.

    A v Švico je dal denar, bolje da bi dal v NLB, jo je potrebno dokapitalizirati, spet... :-)

  • cirilyo 00:11 16.marec 2012.

    Bolje od loterije:www.wazzub-slovenia.com.nu(ni za omahljivce)

  • Chazy Chazz 17:32 15.marec 2012.

    ja jz nisem zasledil ne naslova ne priimka tak da dobitniku samo opozorilo da ne bo sinek vse u casinoju pustu aja pa pazi se rdečega križa karitasa pa pač foušeritnih sosedov :)