Slovenija
232 ogledov

Milijonski manevri Petana in Zavrla pod sodno lupo

“Govorice, po navadi neutemeljene, so očitno temelj dogajanja v tej državi,” na Žurnal24 main
Specializirano državno tožilstvo je vložilo zahtevo za sodno preiskavo zoper prvega moža DZS Bojana Petana in lobista Francija Zavrla zaradi suma pridobitve na milijone evrov premoženja.

Kot je poročal Pop TV, naj bi Bojan Petan in Franci Zavrl skupaj s še štirimi poslovneži z domnevno spornimi posli dvema družbama pridobila približno 26 milijonov evrov premoženjske koristi.

Na sodišče se tako seli še ena tajkunska zgodba. Osumljenci se bodo morali zagovarjati zaradi domnevne zlorabe položaja, sklepanja škodljivih pogodb in izčrpavanja družb. Z nezakonitimi posli naj bi samo Petanovi družbi DZS pridobili kar 20 milijonov evrov premoženjske koristi, navaja POP TV.

Kriminalisti Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) so Petanu in Zavrlu očitali, da sta s pomočjo ostalih osumljencev sklepala številne škodljive pogodbe, sprejemala nezakonite sklepe pri vodenju povezanih družb ter zlorabljala vodstvene in nadzorne funkcije pri upravljanju in zastopanju gospodarskih družb. Vse to z namenom, da pridobijo večjo premoženjsko korist družbam, ki jih obvladujejo.

Franci Zavrl | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
S tem naj bi osumljeni finančno izčrpavali Terme Čatež, Marino Portorož in Turistično podjetje Portorož. Dokaze so iskali tudi med hišnimi preiskavami junija lani.

Premoženje Marine spretno do DZS

Osumljeni naj bi uspeli prenesti premoženje Marine Portorož na Turistično podjetje Portorož, nato pa z menjavo delnic DZS tej družbi pridobili več kot deset milijonov evrov premoženjske koristi. Takšnih spretnih manevrov, ki so prinašali denar Petanovi DZS, naj bi bilo še več, tudi domnevna sporna menjava delnic družbe Terme Čatež.

Tožilstvo je začasno zaseglo tudi premoženje osumljencev. Ti imajo prepoved razpolaganja z delnicami in deleži družb ter prepoved odtujitve nepremičnin.

Komentarjev 10
  • dragec 15:46 01.maj 2015.

    Ferluci, če ti tako praviš......

  • Ferluci 09:14 01.maj 2015.

    S tem si priznal, da so tudi vsi levaki najslabši. Saj niso bili vedno levaki, mar ne?

  • dragec 09:05 01.maj 2015.

    Saj, Janša in Zavrl sta tudi bila levaka, veš kako pravijo, najslabša sta prejšnja levaka.