Avto
537 ogledov

Mimo radarja s sredincema v zraku in zakrito tablico

Jezni voznik Policija Dortmund
Veliko neumnost si je privoščil na meritve hitrosti alergični mladenič, ko je mimo radarja zapeljal prehitro in z obema sredincema v zraku. Mislil je, da ga bo zakrita registrska tablica obvarovala kazni, a je pozabil na majhen detajl ...

Dogajalo se je v nemškem Dortmundu, konec oktobra. Po eni izmed ulic, kjer so imeli policisti zaradi cone 30 km/h nameščen stacionarni radar, je pridivjal 26-letnik v renault twingu. Očitno ni divjal po naključju, saj je kamera radarja posnela, kako si je v tistem trenutku mladenič zakrival obraz in imel dvignjena oba sredinca v opolzki "pozdrav" policistom. Za povrh je imel prednjo registrsko tablico prekrito, da ni bila vidna. Hitrost? Po odbiti toleranci 22 km/h preveč. 

A policisti se niso dali. Pozorno so pregledali fotografijo pod lupo in na starem twingu našli majceno, a vročo sled. Na zadnjem steklu je bil nalepljen majhen napis firme za dostavo hrane (na zgornji fotografiji prekrito z belo liso). Šli so po sledi in pri presenečenemu delodajalcu hitro izvohali, da je tistega večera s službenim avtom hrano naokoli jezno razvažal 26-letnik.

Kazen mu seveda ni ušla, v olajševalno okoliščino mu gre šteti, da se je mladenič za svoje dejanje policiji nemudoma opravičil, poroča Bild.de. Ker je dejanje storil očitno namerno, se mu po nemški zakonodaji odmerjena kazen avtomatično podvoji. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Papaja Popi 13:49 16.november 2015.

    Pri nas bi naši policaji raje štrajkali.

  • police 13:31 16.november 2015.

    bi tudi naši prišli. samo za navadne smrtnike. tiste z veliki žepi ne bi!!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:22 16.november 2015.

    Ja pri nas je "velik dokazni standard". Ampak ta dokazni standard je tako velik da se če bi vsi tožil in spodbijal dokaze bi komaj kej sploh lahko bilo dokazan tud v teoriji. In ker si bogatejši/priviligirani lahko privoščijo sodne ...prikaži več stroške/stroške odvetnika, revnejši pa ne se potem dogaja da so de facto revnejši depriviligirani, in družbeno zatirani."Ker je dejanje storil očitno namerno, se mu po nemški zakonodaji odmerjena kazen avtomatično podvoji. "To bi moral bit tud pri nas.