Slovenija
70 ogledov

Mimović (spet) zbira evre

slovenija 13.03.14, Ranko Mimovic, sodisce, sojenje, Okrozno sodusce, sojenje v Anže Petkovšek
Varščina. Lastnik propadlega CPL še ni dokazal, kako bi plačal pol milijona.

Ranko Mimović, lastnik propadlega Cestnega podjetja Ljubljana (CPL), ima do 10. aprila čas, da dokaže, kako bo državi plačal pol milijona evrov varščine, ki jo ponuja v zameno za izpustitev iz pripora. "Še vedno potekajo intenzivna pogajanja s tožilstvom. Gospod Mimović je prepričan, da ta denar lahko zagotovi, potrebuje le še nekaj časa," pojasnjuje Mimovićev zagovornik Boris Grobelnik.


Mimović sicer uradno ljubljanskemu sodišču pol milijona evrov še ni ponudil. "Sodišče do danes ni prejelo predloga za odpravo pripora obdolženega Mimovića oziroma nadomestitev tega z varščino," zatrjujejo na sodišču. So pa prejšnji četrtek že drugič prestavili začetek sodnega postopka proti njemu. Zato mu bodo predvidoma 10. aprila ponudili, da sam prizna krivdo in se s tožilstvom pogodi za kazen. Mimović je očitno pripravljen priznati goljufijo, ki mu jo očita tožilstvo. Ker pa si želi izpogajati čim ugodnejšo kazen, je prek odvetnikov sodišče zaprosil, naj mu omogoči še nekaj časa za pogajanja s tožilstvom in za dva tedna preloži začetek postopka.

Od kod mu denar?

Tožilstvo od Mimovića pričakuje nedvoumna dokazila o tem, kje bi dobil denar za varščino, saj si je osebno do zdaj nabral že za nekaj milijonov evrov dolgov. Tožilstvo je že sredi meseca, ko je Mimović sodišče prvič prosil za dodaten čas za pogajanja in preložitev postopka, napovedalo, da se brez dokazil o izvoru denarja za varščino do Mimovićeve ponudbe niti ne bo opredeljevalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.