Slovenija
19 ogledov

Minikrilo zamenjala za hlače

Rokovanje Bratušek Janša Anže Petkovšek
Mandatarka. Še preden je padel Janša, je začela snovati program. Prihodnji teden morda že seznam ministrskih kandidatov.

Alenka Bratušek bo kot prva mandatarka v Republiki Sloveniji že danes začela pogajanja o sestavi nove koalicije. Pogajanja bodo verjetno potekala v državnem zboru (DZ).

Erjavec naj bi zaviral

Neuradno je bilo slišati, da naj bi strokovne službe v PS že včeraj snovale program nove vlade, prav tako naj bi se s potencialnimi koalicijskimi partnerji prvič sestali že včeraj pozno zvečer po izglasovani zaupnici. Najbolj problematičen naj bi bil Karl Erjavec, ki se po besedah zanesljivih virov pred kongresom stranke Desus še ne želi pogajati o koaliciji.

Konec prihodnjega tedna bi tako lahko že imeli seznam ministrskih kandidatov, teden pozneje njihova zaslišanja v DZ, do 15. marca pa vlado, so vpleteni neuradno napovedovali včeraj.

Janša pričakoval program

Janez Janša je včeraj izrazil upanje, da bo kandidatka za predsednico vlade predstavila alternativni program. "Po slovenski ustavi je to konstruktivna nezaupnica. Razrešitev starega predsednika vlade je samo posledica izvolitve novega predsednika, se pravi, da bi se moralo vse vrteti okoli alternative, okoli novega koncepta, žal pa o tem nismo slišali nič," je dejal Janša.

Bratuškova je Janši odgovorila, da se pogovarjajo o konstruktivni nezaupnici Janševi vladi in ne nezaupnici vladi Bratuškove. Natančen program naj bi predstavila, ko bo predstavljala novo vladno ekipo.

Komentarjev 12
  • Leon Ruparčič 07:04 03.marec 2013.

    juhuhu, čez eno leto konec recesije prihajajo lepi časi:))) da ne bom umrl od smeha, tale bo šele uničila državo, da bomo v kameni dobi.

  • dragec 12:28 28.februar 2013.

    Edi zakaj ha..ha.., zakaj si tako nesramen, saj ti doma soproga podpira 3 vogale, ti samo enega in to bolj slabo.

  • bojovi 10:10 28.februar 2013.

    Ja vuuu Janša, tvoja pravljica 10+100 pa je res vžgala.