Slovenija
19 ogledov

Minister Maher je legaliziral “klet”

Maher kupil
1/6
Suzana Kos
Farsa. “Odločili smo skladno z zahtevo za legalizacijo kleti,” trdi vodja piranske upravne enote.

Upravna enota je na naslovu Seča 16a po naših informacijah legalizirala klet in sploh ni presojala tega, kar dejansko na tem naslovu obstaja, pač pa formalistično pregledala zgolj skladnost vloge Igorja Maherja za legalizacijo (v vlogi je prošnja za legalizacijo kleti) s prvo uredbo, ki je bila sprejeta za časa Zvonka Černača in veljavnimi prostorskimi akti.

Pritoži se lahko le Maher

Sklep o legalizaciji bo postal pravnomočen v osmih dneh, nanj pa se lahko pritoži le investitor, torej Maher sam.

“Kaj dejansko na terenu obstaja, lahko presoja samo gradbena inšpekcija; ta pa po uradni dolžnosti tega običajno ne počne, pač je za to potrebna prijava. Komentarja za izjavo nekdanjega ministra Zvonka Černača pa ne bom dajal,” nas je zavrnil Ivan Seljak, načelnik piranske upravne enote. Nekdanji okoljski minister je včeraj javno opozoril, da je že iz fotografij v medijih razvidno, da v tem primeru ne gre za enostaven objekt, kot ga določa uredba. “Kako je lahko upravna enota v enem dnevu ugotovila dejansko stanje ter v zadevi vsebinsko odločila in v koliko primerih podobnih upravnih postopkov, ki so tekli pred to upravno enoto, se je to zgodilo? Ne dovolim si, da nekateri uradniki to počnejo z zlorabami prava in izkrivljenimi interpretacijami. Vsaj v primeru Maherjevega objekta formalna ureditev za tak objekt na način, kot ga je domnevno zastavil načelnik piranske upravne enote, ne bo mogoča,” je opozoril Černač.

Na Maherjevi kmetijski parceli sicer propada črna gradnja prvega lastnika; z nje je Maher snel hišno številko in jo prestavil na svojo novo “klet”, ki je sodeč po posnetkih spletne aplikacije Google Earth iz zraka skozi leta in glede na izjave prič nastala v času, ko je bil Maher svetovalec piranskega župana Tomaža Gantarja.

Maher zadeve včeraj ni želel komentirati. Se bo pa o črni gradnji, ki smo jo razkrili v Žurnalu24, z ministrom danes pogovorila predsednica vlade Alenka Bratušek.

Komentarjev 11
  • millenium 15:35 22.marec 2013.

    Zaradi takšnih in podobnih primerov ljudje ne zaupamo nikomur več.... takšni ljudje v parlamentu nimajo kaj iskati.... saj nismo ne neumni ne slepi...

  • mph 12:23 22.marec 2013.

    khm, kriminalec? Imamo besede nevoščljivega kmetavzarja soseda, ki je očitno sline cedil sam po tistem kosu zemlje. To je ziher. In imamo Maherjeve, ki so seveda lahko tudi laž. Vendar nisem za vseprek pribijanje na križ kar v tri dni ...prikaži več nikogar, niti SDS-ovcev in nisem bil v preteklosti. Tukaj mi vse deluje kot montiran proces za sežiganje čarovnic. In zakaj je bilo potrebno čakat na naslednji dan po izvolitvi? Preveč naključij. Vsekakor pa nisem za to, da ostane, če se izkaže, da je lagal. No, tukaj se ostali razlikujemo od janšistov, kjer pa jih to sploh ne zanima pri njihovem ljubljenem vodji.

  • suzana.kos 09:58 22.marec 2013.

    me prav zanima kaj bo povedal danes, na primer, da je mislil, da ga novinarji sprašujejo o črni gradnji, ki jo je kupil pred 11imi leti in ne o tej, ki jo je vkopal v zemljo in opremil s kolektorji ...prikaži več on sam.. kakšno sprenevedanje je vse skupaj