Svet
10 ogledov

Minister po elektronski pošti prosjačil za denar

Švedski zunanji minister je poudaril, da bosta tako Slovenija kot Hrvaška občuti Žurnal24 main
Nekdanji švedski zunanji minister Carl Bildt je v elektronski pošti prijatelje prosil za 1.350 funtov za plačilo hotela.

Nekdanji švedski zunanji minister Carl Bildt je danes sporočil, da so mu "ugrabili" e-poštni račun in da bo vdor v elektronsko pošto prijavil policiji. Več novinarjev in uslužbencev švedskega zunanjega ministrstva je namreč prejelo elektronsko pošto, v katerem prevaranti v imenu Bildta prosijo za denar.

Prevarantska elektronska pošta vsebuje poziv po nakazilu 1350 funtov za plačilo hotela in letalske karte za odhod s Cipra, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Upam, da vas bo to doseglo pravočasno. Odpotoval sem na Ciper, kjer so mi ukradli denarnico, potni list in kreditne kartice. Veleposlaništvo mi bo pomagalo priti na letalo brez potnega lista. Plačati moram samo letalsko karto in hotel. Potrebujem 1350 funtov," po pisanju švedskih medijev piše v elektronskem sporočilu.

"Očitno je nekdo ugrabil moj e-poštni račun. Nisem na Cipru in ne potrebujem denarne pomoči. Zadevo bom prijavil policiji," je danes na družbenem omrežju Twitter zapisal Bildt.

Švedsko zunanje ministrstvo je medtem že sporočilo, da bodo njihovi računalniški strokovnjaki preverili zadevo.

Po navedbah neodvisnih strokovnjakov za informacijsko tehnologijo so prevaranti morebiti pridobili e-poštne naslove iz Bildtovega elektronskega imenika ter v njegovem imenu ustvarili račun in nato poslali sporočilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.