Slovenija
18 ogledov

Minister se bo zavzel za Sveo

Svea Svea
Minister Stepišnik je obljubil, da bo naredil vse, da bo zagorska družba Svea dobila pomoč.

Predsednik podjetniškega sindikata Antonio Buovski se je danes sestal z ministrom za gospodarstvo Stankom Stepišnikom. Slednji je obljubil, da bo naredil vse, da bi družba dobila pomoč, vendar mora v nekaj mesecih opraviti prestrukturiranje in si zagotoviti tudi pomoč Občine Zagorje v Savi.

Sprva Svea od države ni pričakovala finančne pomoči, ampak poroštvo. Kot nam je včeraj povedal Buovski, so se z bankami dogovorili, potrebovali pa so še jamstvo države.

Sedaj v igri drugačen scenarij

Sedaj je v igri drug scenarij, po katerem bi podjetju pomagalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Slednje bo ocenilo položaj in bi lahko podjetju pomagalo z nujnimi sredstvi za premostitev trenutnih težav, drugi del pomoči pa bi si družba zagotovila po prestrukturiranju podjetja. Preoblikovanje bi lahko trajalo nekaj mesecev, uprava želi seveda stvari urediti čim prej.

Delavci so že v petek napovedali stečaj družbe, če država do četrtka ne bo odločala o državni pomoči Svei. Zahteve stavkajočih delavcev pa so izplačilo že zapadlih terjatev iz naslova plač za marec in april, lanskega regresa, potnih nalogov in jubilejnih nagrad.

Kot smo poročali je včeraj 180 delavcev iz skupine Svea, katere dolgovi znašajo 11 milijonov evrov, stavkalo na delovnih mestih. S stavko so nadaljevali tudi danes. 

Komentarjev 2
  • privat 21:03 12.junij 2013.

    kaj si dvomil in upal da je kaka rešitev?? Zdaj je politika za davkoplačevalski denar...prej je bila politika za narodno ustvarjeno bogatstvo...samo kaj šele prihaja ko bojo videli in se zavedali"kaj so naredili"Ponavadi vlade naredijo in ustvarijo hitre sovražnike in ...prikaži več sledi vojna..napad na severno korejo??iran?..in nato se ljudje nič več ne sprašujejo ..kdo je pokradel državo.

  • Ferluci 15:28 12.junij 2013.

    Ti idioti drugega kot razmetavanje mojega denarja tako ne znajo. Cimos, Mura, Peko, livarna MB, občina MB, NLB, KBM, TEŠ... Miško Miškovič pa še kar obljublja, šolniki pametujejo.. res nam ni rešitve.