Slovenija
33 ogledov

Minister Židan v bolnišnici

Dejan Židan Saša Despot
Minister Dejan Židan se zaradi Hepatitisa A zdravi v UKC Maribor.

Ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejana Židana so sprejeli na zdravljenje v UKC Maribor. 

"Hospitaliziran je na Oddelku za nalezljive bolezni in vročinska stanja," so pojasnili v bolnišnici. "Njegovo zdravstveno stanje je stabilno." 

Na ministrstvu za kmetijstvo so pojasnili, da je bil Židan hospitaliziran v soboto zaradi suma nalezljive bolezni po obisku zdravnika.

Odkrili so mu Hepatitis A

"Odkrili so mu nalezljivo bolezen Hepatitis A ter ga tudi ustrezno zdravstveno oskrbeli," so sporočili z ministrstva. "Njegovo zdravstveno stanje je stabilno, pričakuje se tudi hitro okrevanje, odpust iz bolnišnice in vrnitev na delovno mesto."

O spremembah delovnih obveznosti oz. spremembi udeležbe ministra na napovedanih dogodkih, bo ministrstvo medije obvestili naknadno.

"Virusni hepatitis A je virusno vnetje jeter. Človek viruse hepatitisa A zaužije s hrano, vodo ali preko okuženih rok," bolezen opisujejo na straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Bolezen je zelo redko posledica transfuzije krvi, transplantacije organa ali stika s krvjo od osebe, ki brez simptomov izloča povzročitelje, še dodajajo. 

Dodajajo, da lahko za virusnim hepatitisom A zboli vsak, bolezen je zlasti nevarna za starejše osebe, kronične bolnike in bolnike z jetrno okvaro. Po preboleli bolezni ostane doživljenjska imunost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 16
  • Boris Odreitz 13:35 18.maj 2016.

    Janez janša bi tako lepo gesto storil če bi se enostavno razstrelil ne bi bakterij in bacilov mučil z njim !

  • Boris Odreitz 13:33 18.maj 2016.

    naj tam kar tudi lepo ostane !

  • sprehajalec 09:18 17.maj 2016.

    Afgane, kaj spucaš sekrete za svojimi Afganistanci na Kotnikovi, tam mora biti tudi obup, saj so navajeni samo čučavcev?