Slovenija
42 ogledov

Ministri poprijeli za lopate

lipe
1/7
Žurnal24 main
Tako so predsednik vlade in ministri v okviru akcije Človek posadi, čebela opraši posadili sadike lipe.

Predsednik vlade Miro Cerar ter ministrice in ministri so v okviru vseslovenske akcije Človek posadi, čebela opraši posadili sadike lipe. "Namen je, da bi se v Sloveniji na javnih površinah, kot so različni parki, zelenice in drevoredi, sadile medovite rastline ter da občine sprejmejo odlok, ki bi to zagotavljal," so zapisali pri Čebelarski zvezi Slovenije, ki je projekt organizirala v sodelovanju s podjetjem MEDEX. "S tem bi dokazali, da je občinam mar za našo kranjsko sivko in ohranjanje naše kulturne krajine, saj se še posebej zavzemamo za saditev avtohtonih medovitih rastlin, ki tako našim čebelam kot tudi drugim opraševalcem nudijo vir medičine in cvetnega prahu."

Vsak župan posamezne občine bo prejel sadiko drevesa lipe, ki je slovensko avtohtono medovito drevo in simbol naše dežele, da jo posadi v svoji občini. "Lipe so prejeli tudi drugi visoki funkcionarji v Sloveniji in jih v znak podpore našim prizadevanjem in našemu projektu tudi posadili," je pojasil Boštjan Noč s ČZS. Danes so čebelarji lipe predali predsedniku vlade Miru Cerarju in vsem ministrom. Podelitev je potekala na Brdu pri Kranju, kjer so v znak akcije lipo tudi posadili.

Komentarjev 2
  • GROM X 16:23 19.marec 2015.

    Ja,kaj se pa pričakuje od kravatarjev.Kombinezoni jim ne pašejo so prenarodni za njih.Pa čudno ,da imajo lopate saj bi lahko imeli mali bagerček .

  • jaki 21:28 18.marec 2015.

    Pizdajimmaterna, v salonarjih in kravatah so "poprijeli za lopato". drek populističen!