Slovenija
20 ogledov

Ministrica pričakuje odstop

nevrološka klinika Anže Petkovšek
Če vodstvo UKC Ljubljana in klinike ne bo odstopilo, bo ministrica od članov sveta zavoda zahtevala, naj začnejo postopek ugotavljanja odgovornosti vodilnih.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc pričakuje, da bo vodstvo UKC Ljubljana in Nevrološke klinike zaradi razkritja novih podrobnosti v primeru zdravnika Ivana Radana danes odstopilo. Iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so že v četrtek sporočili, da razloga za to ne vidijo.

Če vodilni UKC Ljubljana in nevrološke klinike ne bi odstopili, je ministrica v četrtek napovedala, da bo v takem primeru od članov sveta zavoda, predstavnikov vlade kot ustanovitelja, zahtevala, naj začnejo postopek ugotavljanja odgovornosti vodilnih.

Zdravniška zbornica o odvzemu licence

O primeru Radan bo danes odločalo tudi razsodišče zdravniške zbornice. Februarja, ko se je vedelo le za en primer sumljive smrti bolnika na nevrološki kliniki, je Radanu izreklo javni opomin.

Policija pa zdaj zdravnika, ki je od minulega tedna v priporu, sumi storitve 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.

Dokončne odločitve razsodišča druge stopnje, na primer o odvzemu licence, danes ni pričakovati.

Javnost bo o ukrepih zbornice po napovedih njenega predsednika Andreja Možine obveščena v naslednjih treh oz. štirih tednih.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 13:10 25.maj 2015.

    Zdravniki hočjo na vsak način kot edin šibki člen zdravstva prikazat Radana, medtem ko mislm da je vsakmu z mal kmečke pameti jasno da temu ni tako. Zakaj noben ni odgovarjal do izbruha afere? Zakaj nobena opozorila niso šla naprej ...prikaži več navzgor po hierarhiji? Zakaj se tko ščitjo med sabo in puščajo da se dogaja toliko anomalij? To ni sam Radan, to je cel cehovski sistem ki se ščiti med sabo in ščiti slabo organizacijo. Kar naj se nardi ornk nadzor pa na novo vzpostavi cel sistem.

  • Pepe007 11:07 25.maj 2015.

    Pri nas bi vse na horuk. Ministrica pričakuje odstop verjetno zato, ker tega vodstva ni postavila njena politična linija in je potrebno tako, ki bo sposobno topiti javni denar v zasebnega v prave žepke. Primer Radan je lahko primeren ...prikaži več povod, dvomim pa, da bi bil edini vzrok.

  • valerijakregar 08:29 25.maj 2015.

    ministrica naj predvsem seznani javnost o tem, kje se danes "zadržujejo" ovadbe zoper nekaj zdravnikov KC in širše (denarna nakazila v tujino, zlate palice.....) pa to.......pa o svoji prelestni parceli sredi vinogradov pod izolsko bolnišnico bi tudi lahko ...prikaži večo kaj povedala............potem pa naj odstopi, saj je evidentno nastavljena le zato, da se v našem zdravstvu za prave pajdaše ne bi karkoli sprememnilo.milijoni ............€ pa to........