Slovenija
237 ogledov

Ministrstvo: zbiranje papirja in zamaškov ne bomo prepovedali

Alenka Bratušek - star papir Anže Petkovšek
Ministrstvo za okolje in prostor se je odzvalo na medijski pritisk in obljubilo, da bo popravilo uredbo tako, da bo še vedno omogočeno zbiranje komunalnih odpadkov v humanitarne namene.

"Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je konec marca objavilo Osnutek Uredbe o obvezni občinski gospodarski javni službi zbiranja komunalnih odpadkov. Osnutek je v javni razpravi do 3. 5. Vse prispele predloge bomo pregledali in preučili. MOP bo predlog uredbe po končani javni obravnavi popravil na način, da bo omogočeno zbiranje v humanitarne namene," so danes sporočili z ministrstva. 

Včeraj smo objavili javno pismo predsednice Zveze prijateljem mladine Anite Ogulin, ki je bila ogorčena nad predlogom, da bi se po novem zbiranje starega papirja in zamaškov prepovedalo

Ministrstvo je pred tem obljubljalo le, da bodo vse predloge preučili, zdaj pa so kar zagotovili, da bo zbiranje zamaškov in starega papirja v humanitarne namene še naprej omogočeno. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 13:24 29.april 2017.

    Tistega kretena, ki si je zmislil prepoved, bi morali postaviti na minimalno plačo!

  • blueone 15:42 28.april 2017.

    Kdo osebno se je le spomnil tega predloga oziroma osnutka?

  • Avatar praufo
    praufo 15:38 28.april 2017.

    lepo od novinarja j.z., za ta prispevek, bi ga pa spodbudil (najbrž je janez), da zadevo še bolj razišče, hvala bogu ima talent za raziskovanje, namreč to so ta pravi novinarji,... zakaj se je nekdo izmislil, da so takšne dejavnosti ...prikaži več prepovedane, oz. ni dovoljena in kako in zakaj so tole vse skupaj spet zavili nazaj, kao, da se ni nič zgodilo ... birokratom je nekdo dal pač navodila, kaj pa poslanci ali kaj vedo o tem ... želel bi si koga od poslancev, da tudi tukaj kaj komentira, nekateri so vas volili, jaz ne, ampak vseeno, vam je pod čast tukaj kaj komentirat, v parlamentu ste pa plačani za vsako minuto, medtem ko na compu počnete marsikaj, preberte si malo vi golazen parlamentarna