Slovenija
559 ogledov

Ministrstvo objavilo obrazec za odpuščanje

Obrazec za odpuščanje Ministrstvo za javno upravo
Na spletni strani ministrstva za javno upravo so objavili vzorec obrazca o odpuščanju v javni upravi. " To ne pomeni, da bo kdo odpuščen," pravi Katja Mihelj Nagode.

Vlada je ministrstvu za pravosodje in javno upravo naložila neke vrste domačo nalogo, da pripravijo omenjene obrazce. "To ne pomeni, da bo kdo res odpuščen. Z njegovo pripravo smo zgolj realizirali naročilo vlade," nam je povedala Katja Mihelj Nagode iz službe za odnose z javnostjo ministrstva za javno upravo in dodala, da je na njihovi spletni strani med drugim tudi pogodba o odpovedi delovnega razmerja iz leta 2010, pa tega nihče ni opazil. "Gre za to, da so trenutno časi drugačni."

Da obrazec ne predstavlja nobene grožnje ter z delovnopravnega vidika ne predstavlja kršitve zakonodaje, je prepričana tudi nekdanja ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Kot je povedala za časopis Delo, so se odpuščanja iz poslovnih razlogov v primerih, če je bila ustanoviteljica občina ali država, že dogajala. "Če se neka dejavnost s tako velikim številom zaposlenih več ne bo opravljala, zaposleni postanejo tehnološki presežki."

Komentarjev 5
  • albert 11:47 06.april 2012.

    Edino pravilno, vendar se bojim, da bodo odpuščali tam kjer je že tako premalo ljudi in, ki imajo nizke dogodke. Da bi se lotili cerkve ni govora, čeprav ta stane davkoplačevalce veliko denarja. Pri nas je cca.274 raznih svetov , ...prikaži več delovnih skupin, strokovnih komisij in druge nesnage. Tam se pasejo brezdelneži z 2000eur neto plače nastavljeni zaradi ritolizništva ali sorodstveno prijateljskih vezi. Zakaj sindikati o tem molčijo ne vem. Za primer nekaj banalnih javnih služb.Skupno delovno telo za vlade za varstvo pred strupenimi rastlinamiKomisija za ugotavljanje pravice do pokojnine pod ugodnejšimi pogojiMedresorskadelovna komisija za frankofonijo Takih in podobnih butalskih krožkov je veliko in, če bi sindikati imeli jajca bi se lozili teh vprašanj namesto, da grozijo s stavko.

  • Srečni Felix 11:17 06.april 2012.

    Bilderbergova skupina pravi, da je treba svetovno populacijo zmanjšati za več kot 6milrjard. Naši kekci se štejejo za elito in hočejo biti nekomu všeč!

  • Osmi 11:02 06.april 2012.

    Samo o odpuščanju razmišljajo, v isti sapi pa govorijo o zmanjšanju brezposelnih??! Ali se sploh zavedajo, da s tem ne bodo rešili ničesar! Kje pa so ukrepi za povečanje delovnih mest in zagon gospodarstva??? O tem pa ne duha ne sluga!