Šport > Nogomet
53 ogledov

Zdravnik povedal resnico o kolenu

zlatan ibrahimović Profimedias
Zloglasni agent Mino Raiola je pretiraval, ko je skelet Zlatana Ibrahimovića označil za medicinski fenomen, ki bo v prihodnosti postal predmet raziskave.

Napadalec Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović se mudi na Floridi, kjer uspešno okreva po operaciji kolena. Nekdanji švedski reprezentant  se je poškodoval 20. aprila na četrtfinani tekmi Lige Evropa z Anderlechtom in bo z igrišč odsoten od šest do devet mesecev.

Operacija je potekala brez zapletov, Ibrahimovićev agent Mino Raiola pa je medijem zaupal, da so bili zdravnik osupli nad močnimi kolenimi njegovega klienta.

"Skoraj nemogoče je, da bi imel nogometaš z 20-letno kariero takšno koleno. Tako je močno, da zdravniki česa takšnega še nikoli niso videli, zato upajo, da se bo vrnil in ga bodo po koncu kariere lahko analizirali," je Ibrahimovića hvalil zloglasni agent.

"Fenomen? Pretiravanje"

Trditve, da je Ibrahimović medicinski fenomen, je za nemški Die Welt negiral eden od zdravnikov, ki so prisostvovali rutinski operaciji.

"Poseg je bil povsem rutinski. Ni bilo nobenih zapletov," je povedal dr. Volker Musahl in dodal: "Zlatan ima zelo dobro strukturo kosti in je v odličnem stanju. Pretiravali pa bi, če bi trdili, da bo postal predmet medicinskih raziskav."

Natančne ocene, kdaj naj bi se nogometaš vrnil na igrišče, v tem trenutku ne more podati. "Ne vem, kako dolgo bo trajalo okrevanje. Ibrahimović je bil zadovoljen s potekom operacije. Naš cilj je, da se športniki vrnejo hitro in varno. Poudarek na varno," je dodal Musahl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.