Slovenija
18 ogledov

Mira Cerarja je zapustil še en poslanec

Miro Cerar Saša Despot
Franc Laj je izstopil iz stranke in poslanske skupine SMC ter se pridružil poslanski skupini nepovezanih poslancev.

V stranki so ga sicer pozvali, naj vrne mandat in omogoči naslednjemu, ki bi bil izvoljen na listi SMC, da postane poslanec. 

Po besedah vodje poslanske skupine SMC Simone Kuster Lipicer razen Mira Cerarja na kandidatni listi verjetno nihče ne bi bil izvoljen, če bi kandidiral kot posameznik. 

To je že drugi poslanec, ki je odšel, pred časom je najprej iz stranke (septembra 2014) nato pa dobrega pol leta kasneje še iz poslanske skupine izstopil Bojan Dobovšek

Povečala se je teža SD

SMC ima tako še 34 poslancev, koalicija pa 51. Brez najmanjše koalicijske stranke SD po novem SMC in Desus ne moreta zagotoviti absolutne večine glasov, imata jih namreč le 45. 

Laj je kot razlog za izstop navedel, da v SMC ni več mogel uresničevati svojih vrednot in stališč, ki jih je na volitvah tudi zagovarjal in zaradi katerih se je odločil za kandidaturo na listi SMC. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • izRODEk 20:38 27.januar 2016.

    Ni Laj tisti, ki je zapustil SMC: SMC je tisti, ki je izigral svoje volilce. Cerar ni niti bleda senca samega sebe izpred časa volitev.Če bo vse po sreči, se bo kmalu Dobovšku pridružilo še nekaj nezadovoljnih marionet, ...prikaži več večina pa žal ne, saj imajo od korita korist.Narod, ne čakaj; 5. februarja vsi na ulice hebat mater tem zmešancem na oblasti!

  • sprehajalec 20:09 27.januar 2016.

    Bežijo iz potapljajoče se ladje, oziroma se obeta očitno "Nova stranka in novi obrazi".

  • Lavdan 18:40 27.januar 2016.

    Vsi se delajo poštene, a najbolj jih skrbi za svoje riti.