Slovenija
642 ogledov

Miran Vuk o ovadbi: Nabijem na k... davčno upravo in policijo

Miran Vuk Zavrč zavrc.si
Župan Zavrča Miran Vuk se je na ovadbo, ki jo je zoper njega podala policija, odzval s komentarjem, da so to barabe, ki si izmišljujejo, lažejo, kradejo ...

"Nabijem na k... davčno upravo in policijo. To so barabe, ki si izmišljujejo, lažejo, kradejo, to so največji lopovi v naši državi," se je glasil komentar župana Zavrča Mirana Vuka za STA, ki naj bi ga po poročanju Financ mariborski kriminalisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve stečaja z goljufijo ali nevestnega poslovanja po 226. členu kazenskega zakonika.

Upnike naj bi oškodoval za več kot 5 milijonov evrov

Policisti o identiteti ovadene osebe molčijo. Predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl je pojasnil le, da decembra ovadeno osebo utemeljeno osumljo, da je z namenom, da obveznosti do svojih upnikov ne bi bile poplačane, v obdobju od leta 2011 do 2014 navidezno poslabšala svoje premoženjsko stanje in s tem v nadaljevanju posledično namerno povzročila osebni stečaj.

S tem dejanjem je svojim upnikom povzročila premoženjsko škodo v višini več kot pet milijonov evrov, kolikor znašajo terjatve upnikov, ki jih je stečajni upravitelj priznal v postopku osebnega stečaja.

Vuku naj bi pomagali tudi drugi ...

Poleg Vuka pa so policisti ovadili še pomočnike Vuka, ki naj bi izvršili več kaznivih dejanj overitve lažne vsebine,  ponareditve ali uničenja poslovnih listin in ponarejanja listin. S pomočjo lažnih podatkov naj bi tako prepričali notarko, da je na  podlagi lažnih podatkov sestavila več  javnih listin in jih tako potrdila kot dokaz v pravnem prometu, čeprav
so se osumljene osebe zavedale, da  je vsebina lažna, notarki pa so to naklepoma  prikrili. 

Ovadbe so rezultat 28 kriminalističnih preiskav, ki so jih kriminalisti izvedli februarja 2014 izvedli na naslovih fizičnih in pravnih oseb povezanih z Vukovimi.

Komentarjev 22
  • blueone 18:39 06.januar 2016.

    No pa je utihnil Ronald, ker ni znal nič povedat, sama usta so ga...koliko minusev je dobil, pa tudi svoje pove!!!

  • Milan Novak 16:58 06.januar 2016.

    Ti pa si nekulturni Kučanist !!!

  • dragec 15:12 06.januar 2016.

    Ti nekulturni Janšist