Šport
64 ogledov

London: Mirko Tuš nosil olimpijsko baklo

Mirko Tuš Tuš Holding d.o.o.
Slovenski poslovnež Mirko Tuš je bil en izmed tistih, ki ga je za nošenje bakle izbral južnokorejski Samsung, ki mu je kot enemu izmed sponzorjev OI pripadlo nekaj mest med nosilci plamenice.

Mirko Tuš je nosil znamenito olimpijsko baklo! To se je zgodilo v nedeljo, ko ga je za to častno dejanje izbrala družba Samsung, ki je kot sponzor lahko imenovala nekaj nosilcev plamenice, Tuša pa so izbrali zaradi poslovnih vezi in uspešnega sodelovanja z njegovimi podjetji.

"V Tušu smo izjemno ponosni, da smo bili del predolimpijskega vrveža na ulicah Londona. Na posebno povabilo je z olimpijsko baklo v nedeljo tekel tudi gospod Tuš," nam je potrdila tiskovna predstavnica Tuš holdind d. o. o., Anja Marjetič.

Presenečenje tudi za OKS

"Tudi sami nismo vedeli, da bo kakšnega Slovenca doletela ta čast pred temi olimpijskimi igrami, in nas je ta informacija presenetila. Pri organizaciji tega dogodka Olimpijski komite Slovenije (OKS) ni sodeloval, načrtovanje poti olimpijske bakle je povsem v domeni domačih organizatorjev, ki tudi določajo nosilce plamenice. Je pa Tuša Samsung najbrž izbral zaradi poslovnih povezav. Smo pa seveda veseli in ponosni, da se je to zgodilo, po naših podatkih je to prvi Slovenec, ki so ga izbrali za takšno nalogo," nam je povedal press ataše slovenske olimpijske reprezentance v Londonu, Brane Dmitrović.

Danes v katedralo svetega Pavla in v Buckinghamsko palačo

Mirko Tuš je baklo sprejel v središču Londona in bil tako med zadnjimi nosilci znamenitega olimpijskega simbola, ki v poslednjih dneh kroži po britanski prestolnici. Danes se bo plamenica pomikala od Camdena do Westminstra, obiskala bo tudi katedralo svetega Pavla in Buckinghamsko palačo. Sicer pa organizatorji še vedno uspešno skrivajo ime tistega, ki bo baklo prinesel na stadion in prižgal olimpijski ogenj.

 

 

Komentarjev 6
  • Avatar roksa
    roksa 18:12 26.julij 2012.

    MasterCard, seljo!!!!

  • Avatar roksa
    roksa 18:08 26.julij 2012.

    To delaj Mirč!!!!Kdo zna, se z motki brije!!!!!

  • 1111 17:16 26.julij 2012.

    ...kaj bi dalo revše gologlavo...a noben ga niti povoha ne...