Šport
74 ogledov

Najvišje priznanje za Cerarja

planica 2016 Saša Despot
Nekdanji sloviti slovenski telovadec Miroslav Cerar je na volilni skupščini evropske univerzitetne športne zveze, ki je od 6. do 9. aprila potekala v Vroclavu na Poljskem, prejel najvišje priznanje, red za zasluge.

Na zaključni večerji skupščine, na kateri so sodelovali predstavniki 38 držav, je po podelitvi Miro Cerar starejši prejel desetminutni aplavz.

V obrazložitvi so dejali, da je priznanje prejel za svoje tekmovalne dosežke, za delovanje na področju fair playja, posebej pa so izpostavili, da je ob uspešni športni poti končal tudi študij in se pozneje uveljavil kot pravnik.

Cerar je na velikih tekmovanjih osvojil trideset medalj, tudi dve zlati olimpijski. Leta 2011 je bil kot prvi slovenski športnik skupaj z Leonom Štukljem sprejet v Hram slovenskih športnih junakov, leta 1999 pa je bil sprejet tudi v Mednarodni gimnastični hram slavnih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.