Šport > Nogomet
32 ogledov

Miselne igrice Alexa Fergusona

alex ferguson EPA
V nedeljo bo v angleški premier ligi na sporedu mestni derbi med Manchester Cityjem in Manchester Unitedom. Trener rdečih vragov Alex Ferguson je kot največjo nevarnost meščanov izpostavil število enajstmetrovk, ki so si jih angleški prvaki priigrali v zadnjem letu.

Manchester City in Manchester United po petnajstih odigranih tekmah zasedata vrh angleške premier lige. Na vrhu so rdeči vragi, ki imajo na svojem računu dvanajst zmag in tri poraze, medtem ko meščani, ki v letošnji sezoni še ne poznajo poraza, z devetimi zmagami in šestimi remiji zaostajajo tri točke. Obe ekipi sta ligaški razplet krojili tudi v lanski sezoni, ko so si v dramatični končnici po zaslugi gol razlike naslov priigrali varovanci Roberta Mancinija.

manchester united arsenal robin van persie | Avtor: EPA EPA
City je si je v zadnjih treh domačih tekmah priigral štiri strele z bele točke - dva proti Aston Villi ter enega proti Real Madridu in  Evertonu. Alex Ferguson je pred obiskom stadiona Etihad poudaril, da so sinjemodri njihov glavni tekmec za naslov. ''Mislim, da so imeli v zadnjem letu na voljo 21 strelov z bele točke. Če bi mi izvajali toliko enajstmetrovk, bi se o tem pogovarjali v parlamentu. Prišlo bi do protestov,'' je nekoliko v šali nekoliko zares povedal Škot.

''Tekme med Unitedom in Liverpoolom so bile v zadnjih 25 letih neverjetne in vedno najbolj pomembne. Do premika je prišlo, ker redsi niso več tako nevarni, kot je City. Oni so naš glavni konkurent in mi njihov. Stvari so se spremenile, ko je stvari prevzel šejk Mansour. Takoj smo vedeli, da se bo igra spremenila. Sprejeti moramo izziv, kot smo ga sprejeli od Chelseaja in Arsenala,'' je zaključil Ferguson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.