Slovenija
16 ogledov

Mišič se je odpovedal poslanskemu stolčku

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Gašpar Gašpar Mišič je v torek zvečer predsedniku DZ Janku Vebru, premierki Alenki Bratušek in vodji poslancev PS Janiju Möderndorferju sporočil, da se ne bo vrnil v poslanske klopi.

Gašpar Mišič je v svoji izjavi še pojasnil, da je bil zadnje tedne deležen "brutalne in nesramne kampanje", ki je prizadela tako njega in njegovo družino kot številne prijatelje.

"Ljudje v Slovenski Istri so mi izrazili svoje zaupanje in z vsakim mojim korakom sem se trudil to zaupanje odgovorno upravičiti," je navedel. Dodal je, da ga je vodila želja "spremeniti razmere, v katere je zabredla Slovenija", že ko se je pred leti aktivno vključil v lokalno politiko. In ta želja ga je vodila naprej, na raven državne politike.

Obdobje dveh let, ko je donedavni državni sekretar v kabinetu Bratuškove vstopil v državno politiko, je bilo zanj dovolj, da je dobil "jasno sliko trenutnega stanja", je zapisal.

"In to stanje je porazno! Slovenska politika je polje, na katerem raste nesposobnost, nevoščljivost in nečimrnost. Manjka pa tisto, kar Slovenija v tem trenutku najbolj potrebuje. Manjkajo vizija in trdna volja do dela, da Slovenijo iz tega blata dvignemo na raven življenja, ki si ga naši ljudje zaslužijo. Slovenska politika potrebuje tektonske premike," je med drugim zapisal Gašpar Mišič.

Vztrajal bo na mestu

Gašpar Mišič je napovedal, da bo vztrajal na mestu predsednika uprave Luke Koper, saj da ga ni zlomila "niti javna medijska kampanja blatenja niti vse umazanije, ki se dogajajo v ozadju". "Vztrajal bom zato, ker lahko. Ker ničesar ne potrebujem, saj sem v svoji pretekli podjetniški karieri dosegel dovolj zame in za mojo družino. In prav tega se najbolj bojijo tisti, ki vodijo napade name. Tega, da ničesar ne potrebujem in da bom zato svobodno deloval, ne da bi se zmenil za njihove interese. Tistim, ki so mi izrazili zaupanje bom dokazal, da skupaj znamo, zmoremo in hočemo," je še navedel.

Gašpar Mišič, ki je imel v PS zaradi prevzema funkcija državnega sekretarja pri premierki Bratuškovi zamrznjen poslanski mandat, namesto njega pa v poslanski skupini sedi Mirjam Bon Klanjšček, se bo sicer danes srečal tudi z Möderndorferjem. Pri njemu bo še podpisal izjavo, s katero se bo tudi uradno odrekel poslanskemu mandatu.

Komentarjev 4
  • ac-dc 17:08 04.september 2013.

    Iz poslanskega stolčka v globok fotelj s pručko pod nožicami.

  • Šemefuky 15:31 04.september 2013.

    To Miško to mi radi. Na Luki te čaka klobasa in čefurini, siničke in druge živali slovenskega porekla. Ne boš pa mogel mimo popa kameleona, ki že njegov duh pred vrati luke straši.Miško ti si naš i mi svi ...prikaži več smo od Zokija Čarapana Zorangutana.

  • dragec 11:59 04.september 2013.

    Kdo se boji GG Mišića, ?????????