Slovenija
14 ogledov

Mišič: Sem proti političnemu kadrovanju

slovenija 08.11.2011 Gasper Misic, Novinarska konferenca predsednika stranke Poz Boštjan Tacol
"Zakaj se vsi tako bojijo Gašparja?" se sprašuje Mišič. Tudi če ga bodo izključili iz stranke ali odpoklicali z mesta predsednika uprave Luke Koper, ga to ne bo ustavilo, napoveduje. Distancira se tudi od politike vladajoče koalicije glede zviševanja davkov.

Koliko časa misli, da bo vodil Luko, glede na to, da v Slovenski odškodninski družbi (Sod) pripravljajo teren za njegov odpoklic? "Nič hudega. Tudi če bom v Luki mesec ali dva, bom deloval za dobro družbe in državnega premoženja," odgovarja Gašpar Gašpar Mišič, ki je z imenovanjem za šefa Luke Koper sporožil ogorčenje politike in velikega dela javnosti. "Niso pa to dobre napovedi,  tudi zaradi možnosti revolta zaposlenih in lokalne skupnosti." Na vprašanje, kaj pričakuje, da se bo zgodilo, odvrne le, da je o tem bral v medijih.

Bo zapustil PS?

"S tem, da me nameravajo izključiti iz stranke, nisem seznanjen in kolikor vem, o tem tudi ni bilo govora na današnjem sestanku," pove Mišič. "In tudi če me izključijo, kaj bo potem? Tresla se je gora, rodila se je miš."

Ali namerava spričo obtožb na njegov račun sam odstopiti iz Pozitivne Slovenije (PS)? "O tem še nisem utegnil razmišljati. Je pa res, da akcija sproži reakcijo," pravi in poudari, da je neodvisen, nepodkupljiv, neobrzdan in da ga ni "naredila" nobena politična stranka, kvečjemu obratno. 

Mišič poudari, da politika zviševanja davkov ni njegova politika in da se od nje distancira. Ali s tem nasprotuje delovanju predsednice vlade Alenke Bratušek, katere tesen sodelavec je bil še pred kratkim? "Ne gre za Bratuškovo, to tudi ni politika Pozitivne Slovenije, to je politika čudnih kompromisov," meni.

Prejel namige o plenilstvu 

"Sem proti političnemu kadrovanju, odzval sem se na povabilo nadzornega sveta Luke Koper in bil po vseh pravilih imenovan za predsednika uprave." Kot zagotavlja, je njegova naloga prepričiti plenilstvo, zato namerava pregledati vse pogodbe, ki jih ima Luka. Za to je prosil člana uprave Luke Marka Remsa, naj mu jih pripravi, da potem, ko bo nastopil mandat, ne bodo izgubljali dodatnega časa. Mišič je zanikal, da je omenjal tudi konkretna imena domnevnih "plenilcev". "Nikogar nisem omenjal, tudi gospoda Senice ne. Sem pa dobil veliko anonimnih pisem in namigov, kaj se dogaja."

"Zakaj se me bojijo?"

Mišič pravi, da se vse bolj sprašuje, zakaj se ga tako bojijo. "Ničesar ne obžalujem a morda bo prišel dan, ko bom spregovoril malo obširneje o določenih stvareh, ki sem jim bil priča, odkar sem stopil v politiko." Po njegovem se v gonji proti njemu hote ali nehote ščiti plenilce državnega premoženja. "Ko so imenovali 31-letnika v Teš, nihče ni dvigoval toliko prahu." Kot še pove, ne namerava omagati, pač pa se boriti z vsemi pravnimi sredstvi, da bi Luka uspela uresničiti ves svoj razvojni potencial.

Komentarjev 9
  • ac-dc 20:04 28.avgust 2013.

    Kdo se boji Gašparja? Ne vem.Bojimo pa se Lukavega Mišića, ki mu bodo iz ozadja dirigirali izkušeni (znani in neznani) dolgoprsteži z računi na Kajmanih in Cipru...

  • colibri 19:46 28.avgust 2013.

    GAŠPAR GAŠPAR IMA JAJCA. DA SE V LUKI ROPA VSEPREK PA JE LE DOKAZATI TREBAIN KRIVCE NA VISLICE. UPAM DO MU USPE V KOLIKOR SE SAM NE BO LOTIL PLENJENJA.

  • feferon 19:44 28.avgust 2013.

    Vsi skupaj ste dvoličneži! Kar se mene tiče naj pride tista trojka in vam pokvari plane.Ne zaslužite si niti evra za svoje delo v parlamentu.