Šport > Nogomet
51 ogledov

Guberac: Sem servis temu klubu

Anto Guberac Barbara Milavec
FC Luka Koper. Guberac najverjetneje novi predsednik, Gašpar Mišič pa častni predsednik kluba.

Na današnji skupščini nogometnega kluba FC Luka Koper bodo izbirali novega predsednika upravnega odbora, pri čemer bo ta funkcija najverjetneje pripadla Anteju Gubercu. ''Ne gre za titulo, jaz živim s tem klubom. Nikoli mi ni bilo žal niti časa niti denarja, ki sem ga vložil,'' pravi Guberac.

''Pogovori so šli v smer, da bi jaz postal predsednik, Luki Koper pa bi pripadlo častno predsedstvo in trije člani v razširjenem petčlanskem upravnem odboru ter eno mesto v nadzornem odboru,'' je pojasnil. Nov častni predsednik bo predvidoma postal Gašpar Gašpar Mišič, predsednik uprave Luke Koper, ki je bil sprva Guberčev protikandidat.

Vrnitev in prevzem

''Potem ko sem poleti napovedal svoj odhod in se je izkazalo, da realne rešitve za klub ni, sem se odločil, da ga spet prevzamem, in da bom naredil vse, da gre na pravo pot,'' pripoveduje Guberac. Takrat se je na prigovarjanje nekaterih odločil, da bo na skupščini tudi uradno kandidiral za predsedniško mesto. Glede na to, da se je sponzorska pogodba z Luko Koper iztekla, je sam zagotovil denar za delovanje kluba od junija do septembra.

Ob tem dodaja, da ne gre le za 20 profesionalnih igralcev, temveč tudi za 400 otrok, ki trenirajo v Kopru. Po prihodu Gašparja Gašparja Mišiča v Luko Koper pa je ta sklenil novo petletno pogodbo s klubom za skupno 2,5 milijona evrov. ''To pomeni, da letno potrebujemo še vsaj 700 tisoč evrov, ki jih lahko dobimo od prodaje kakšnih igralcev, sicer pa je naše podjetje nekakšen servis temu klubu,'' pravi.

Za večjo transparentnost

Guberac spričo zgoraj povedanega omeni, da razmišljajo, kako bi financiranje kluba uredili bolj transparentno. Poslovanje kluba trenutno ni ogroženo, zatrjuje. Za 700 tisoč evrov, kolikor klub dolguje nekdanjemu prvemu možu kluba Milanu Mandariću, obstaja ustni dogovor, da ga bodo poplačali s prodajo igralcev. Od preteklih dolgov pa gre omeniti še 150 tisoč evrov, kolikor dolgujejo švicarskima kluboma. Glede 300 tisoč evrov, ki naj bi jih klub dolgoval Gubercu, pa ta odgovarja, da sam ni nikoli terjal tega denarja, drugače pa bi verjetno bilo, če bi klub hotel prevzeti kdo drug, ki bi imel povsem svoje načrte.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.