Slovenija
12 ogledov

Mišiču bi zvezali roke

Gašpar Gašpar Mišič Nataša Čepar
Sod. Neuradno naj bi prek sprememb statuta NS Luke omejili pooblastila predsednika uprave.

V Slovenski odškodninski družbi (Sod) nameravajo s predlaganimi spremembami statuta nadzornega sveta (NS) Luke Koper na skupščini družbe, ki bo predvidoma v začetku oktobra, omejiti pooblastila predsednika uprave, smo izvedeli neuradno.

Sprememba naj bi bila načrtovana prav zaradi Gašparja Gašparja Mišiča, ki bo po napovedih v ponedeljek prevzel funkcijo prvega moža Luke. Gašpar Mišič, ki smo ga prosili za komentar na to, se je sprva zasmejal, potem pa zagotovil, da ga to ne skrbi. Kot je še dejal, se v Luki sprejema odločitve na “štiri oči”, se pravi predsednik in član uprave skupaj. "Poleg tega sem napovedal transparentno poslovanje," je poudaril.

"Zlorabe pod Veselkom"

"Mi bomo zdaj ugotavljali zlorabe in se mogoče še srečali na sodišču," pa je včeraj napovedal koprski župan Boris Popovič, češ da je uprava Gregorja Veselka, ki je nasledil Roberta Časarja, naredila precej škode ter namerno blokirala naložbe in razvoj Luke Koper.

"Pod mojim vodstvom se je Luka razvijala skladno z razpoložljivimi finančnimi zmožnostmi; če bi bila pred mojim obdobjem pametneje vodena in nadzirana, bi bilo sredstev več. Pa tudi kakšno pravočasno občinsko soglasje bi omogočilo postopke. Sicer pa je vse dokumentirano v letnih poročilih in bilancah, samo brati jih je treba znati, vse drugo je natolcevanje in zavajanje," se je odzval Veselko.

Komentarjev 4
  • suzana.kos 12:19 04.september 2013.

    mogoče bi mu buli treba zavezati kaj drugega...

  • dragec 10:44 04.september 2013.

    KAD, SOD to so kvazidržavne institucije

  • dragec 10:36 04.september 2013.

    Res je, mogoče kaj močno SMRDI v tej luki?????