Šport
51 ogledov

''Mislila sem, da je mrtva''

Annemiek Van Vleuten Youtube
Nizozemska kolesarka je bila na pragu zlate olimpijske kolajne, ko je nekaj kilometrov pred ciljem grdo padla in utrpela tri nalomljena vretenca.

Nizozemka Annemiek Van Vleuten je na nedeljski cestni kolesarski dirki na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru na zadnjem spustu grdo padla, ob padcu pa je utrpela tri nalomljena vretenca. Triintridesetletnica je na intenzivni negi, vendar pri zavesti.

Van Vleutenova je drvela proti zlati olimpijski medalji, saj je bila v ospredju sama, nato pa je v enem od zavojem poletela čez krmilo in negibno obležala ob cesti.

Nizozemska kolesarska zveza je kmalu po prihodu v cilj njene rojakinje in nove olimpijske prvakinje Anne van der Breggen sporočila, da je pri zavesti in so jo odpeljali v bolnišnico.

"Ima hud pretres in tri manjše zlome vretenc. Vsaj 24 ur bo ostala na intenzivni negi," je na družbenem omrežju Twitter zapisala nizozemska zveza.

Oglasila se je tudi nesrečna kolesarka. ''Sem v bolnišnici z nekaj poškodbami in zlomi, a z mano bo vse v redu. Predvsem sem razočarana po najboljši dirki v moji karieri,'' je zapisala.

Annemiek Van Vleuten | Avtor: Youtube Youtube

Spust z Viste Chinese je "žrtve" terjal 24 ur prej, ko se se za odličja merili moški. Na istem spustu sta padla vodilna Italijan Vincenzo Nibali in Kolumbijec Sergio Henao, prvi si je zlomil ključnici, drugi pa kolčnico. Nekaj trenutkov za njima je padel še Avstralec Richie Porte, ki je utrpel zlom lopatice.

Komentarjev 6
  • Žurnalček 19:55 08.avgust 2016.

    Kriv je motorist , ker je vozil ob njej in ji preprečilm da bi vzela ovinek kot je treba , ne pa da je prišla v desni ovinek po desni strani !

  • vrtnica 12:07 08.avgust 2016.

    "dobri so". v narekovaju....

  • vrtnica 12:06 08.avgust 2016.

    Kaj bi bilo, če bi imela srčni zastoj. Predolgo je trajalo,da je kdo stopil do nje. Želim, da čim prej okreva.