Magazin > VIP
111 ogledov

Miss Slovenije: "Tega večera ne bom nikoli pozabila!“

Miss Slovenije Mateja Kociper (Foto: Facebook)
1/2
Žurnal24 main
Miss Slovenije je 23-letna Pomurka Mateja Kociper, ki bo našo državo zastopala na izboru Miss sveta 2015 na Kitajskem. Povprašali smo jo o njenih talentih, poslovni žilici, ciljih in vizijah za prihodnost ter osebnem področju ...

Na kaj ste najprej pomislili, ko ste ob razglasitvi zmagovalke zaslišali svoje ime?

Občutkov, ki so se mi porajali, je bilo milijon, prevladoval pa je občutek sreče. Tega večera ne bom nikoli pozabila.

Zakaj ste se prijavili na tekmovanje za Miss Slovenija?

Prišla sem v finale Miss Slovenije, ker sem bila oktobra lanskega leta izbrana kot Miss Pomurja in bila takoj uvrščena v finale za Miss Slovenije.

Kaj si obetate od te zmage?

Želim se vključevati v čim več projektov, ki jih vključuje organizacija Miss Slovenije. Tudi sama si želim organizirati čim več svojih projektov. Ob tem bi bila rada aktivna tudi v humanitarnem smislu. Po prejemu naziva Miss Pomurja sem že organizirala dobrodelno akcijo, in sicer zbiranje šolskih potrebščin za socialno ogrožene otroke. Nenazadnje imam namen realizirati tudi svoj poslovni načrt, ki sem ga oddala na Gea Collegeu.

Kako se spopadate s stresom?

Moram priznati, da stresa v mojem življenju trenutno ni prisotnega. Bom pa to leto maksimalno izkoristila, saj zelo uživam v tem poslu.

Slovenijo boste predstavljali na Kitajskem. S kakšnim talentom ste se predstavili pred domačo žirijo in s kakšnim se boste pred tujo?

Pred domačo žirijo na talent šovu sem se predstavila s plesno točko. Pri tem je šlo za dunajski valček, ki sem ga odplesala skupaj s svojim soplesalcem. Za svetovni izbor zopet razmišljam o plesni točki, vendar le-te zaenkrat nimam še konkretno zastavljene

Boste s sabo vzeli kakšen talisman?

Ne. Imam nekoga, ki me pazi tam zgoraj.

Menite, da imate možnosti za zmago?

Vsi sicer vemo, kakšne so razmere glede tega, vendar bom dala res čisto vse od sebe, da bom Slovenijo predstavila najboljše.

Je bilo med polfinalistkami za Miss Slovenije možno občutiti kakršno koli tekmovalnost?

Dekleta smo se med seboj dobro razumela. Je pa res, da si je vsaka želela zmagati. Ni pa bilo zaradi tega prisotnega kakršnega koli negativnega vzdušja.

Izbor je letos potekal pod motom "Mlade poslovne ženske v družbi". Kot zmagovalka ste za nagrado tako med drugim prejeli tudi študij na Gea Collegeu. Kakšni občutki se vam porajajo ob tem?

Sem zelo vesela, da so mi na Gea Collegu omogočili dodiplomski študij podjetništva in bom tako lahko vnovčila njihovo znanje v tej smeri. Kot prava poslovna ženska (smeh).

V sklopu predstavitve ste morali izdelati tudi poslovni načrt. Kakšen poslovni načrt ste predstavili žiriji?

Moj poslovni načrt je vključeval t.i. Zdravo pametno hišo. Vedno sem bila namreč mnneja, da se ljudje premalo zavedamo, da so našemu zdravju najbolj škodljivi tisti vplivi, ki jih mi ne vidimo. Vsa obolenja, kot so rak in tumorji, kateri so sedaj tako v porastu, namreč prihajajo iz nam nevidnih vzrokov, zato menim, da bi ljudi morali bolj ozaveščati o tej tematiki. V svojem poslovnem načrtu sem tako pripravila načrt za hišo, ki bi bila popolnoma zaščitena pred takimi vplivi oziroma bi lahko učinkovito zaščitila uporabnika v njej. V ta namen sem predlagala raznovrstne premaze za stene, folije za okna in podobno.

Študirate na fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, smer telekomunikacije. S čim bi se radi nekoč ukvarjali?

Želela bi imeti svojo lastno storitev. Ta moja poslovna ideja se mi zdi res zanimiva za razvoj.

Verjetno imate več sošolcev kot sošolk. Kako so vas sprejeli?

Sprejeli so me zelo dobro. Vedno sem bila z vsemi v dobrih odnosih, sedaj pa so name tudi ponosni zaradi samega naziva.

Povejte nam še kaj o sebi. Kakšni so vaši hobiji, o čem sanjate?

Kot sem že prej omenila, sem si vedno želela imeti svojo storitev. Res imam željo realizirati svoj poslovni načrt in veliko potovati. Sem zelo vesela, da se bom sedaj udeležila izbora na Kitajskem.

Menda se zanimate tudi za avtomobile. Kaj vas tako privlači na jeklenih konjičkih oziroma kdo vas je zanje navdušil?

Predvsem obožujem eksotične avtomobile. Sem pa rastla med dvema bratoma in mislim, da sem že v osnovi tehnični tip ženske. Kot zanimivost lahko omenim, da sem že od majhnega, od treh, štirih let naprej, poznala vse znamke avtomobilov in brala literaturo o tem.

Imate fanta?

Svojega zasebnega življenja ne bi želela komentirati.

Katero knjigo ste nazadnje prebrali, kateri film je na vas v zadnjem času pustil pečat?

Med filmi bi izpostavila Hitri in drzni ter DaVincijeva šifra. Najrajši imam sicer komedije, pa tudi akcijske filme rada pogledam. Med knjigami pa mi je najbolj ostala v spominu Moč naše podzavesti.