Svet
59 ogledov

Mlad Britanec na platformi Indiegogo zbira denar za poplačilo grškega dolga

Grčija indiegogo Žurnal24 main
V enem dnevu je Britanec Thom Feeney zbral prek sto tisočakov od 1,6 milijarde evrov, kolikor jih Grčija rabi za poplačilo prvega obroka več kot 300 milijardnega dolga. "Akcija ni šala, prav tako si nočem s tem pripisovati zaslug, pač pa je moj namen nekaj narediti. Predvsem bi rad opozoril na trpljenje ljudi in nekaj pozornosti odščipnil politikom," je zapisal 29-letnik.

"Debata o Grčiji postaja dolgočasna. Namesto, da bi reševali ljudi, evropski ministri kažejo mišice. Zakaj ne bi težav poskušali rešiti ljudje? V Evropski uniji nas je 503 milijone, če vsak prispeva le nekaj evrov, lahko Grkom pomagamo in pripomoremo, da gre država nazaj v svoje tirnice," je v opisu kampanje na platformi Indiegogo zapial Thom Feeney.

Grčija potrebuje 1,6 milijarde evrov, da poravna obrok dolga Mednarodnemu denarnemu skladu (IMF). "Morda se zdi veliko, a če vsak Evropejec prispeva le dobre tri evre, se bo nabralo dovolj denarja," pravi avtor kampanje in dodaja: "To je cena malega piva v Londonu."

Za tri evre dobite razglednico, za šest grško solato, za 25 pa steklenico vina

Če boste kampanjo podprli s tremi evri, vam avtor obljublja razglednico z motivom grškega premierja Aleksisa Ciprasa – natisnili jih bodo v Grčiji, pa tudi poslati jih načrtujejo prek grške pošte, da si opomore kakšna od lokalnih tiskarn in tamkajšnja pošta.

Za šest evrov vam bodo poslali grško solato s feta sirom in olivami, za desetaka vam obljubljajo steklenico grške pijače Ouzo, če jim namenite 25 evrov, vam bodo poslali steklenico vina.

Ves denar pojde v Grčijo, vsi izdelki bodo narejeni v Grčijo

29-letnik obljublja, da bo vse prihodke namenil Grkom, vsi izdelki, ki jih bodo v zameno za podporo kampanji poslali podpornikom, pa bodo grški oziroma narejeni v Grčiji.

"Razmislite tudi o počitnicah v Grčiji – to je namreč ena od idej v ozadju te kampanje. Le s pomočjo trgovine lahko ljudem pomagamo, da se rešijo primeža krize," pravi mladi Britanec, ki poudarja, da nima nobenih povezav niti z grškimi niti evropskimi politiki.

Če kampanja ne uspe, bo Feeney podpornikom denar vrnil.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 17:28 30.junij 2015.

    "vsi izdelki bodo narejeni v Grčijo"Še enkrat preberte kaj ste napisal. Ponovi vajo.

  • mrki 16:19 30.junij 2015.

    naj mi vrnejo 650 eur , pol jim pa dam 10 - šenkam!!