Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Mlad "podjetnik" povzročil za 120.000 evrov škode

zapor rešetke Nino Verdnik
23-letnik preprodajal kurilno olje, prodajal različne elektronske naprave, dolga do trgovin pa ni poravnal.

23-letnega Zagorjana so policisti ovadili zaradi goljufije, poslovne goljufije, zatajitve in ponareditve ali uničenja poslovnih listih.

Kazniva dejanja je začel izvajati že septembra lani. "Z  najetim vozilom je razvažal kurilno olje za podjetja, ki so registrirana za prodajo kurilnega olja. Kurilno olje je prodajal tudi pod ceno. Denar, ki ga je dobil od strank, pa je zadržal zase (ni ga odvedel podjetjem, ki so prejela naročila). V nekaj primerih je bil tudi sam naročnik kurilnega olja, ki ga je preprodal naprej, prodajalcu pa za kurilno olje ni poravnal svojih obveznosti. V imenu podjetja, katerega lastnik je bil, je nabavljal tudi druge predmete, kot so gospodinjski aparati, elektronske naprave, telefoni, televizorji ...," mladeničeva kazniva dejanja opisujejo na Policijski upravi (PU) Ljubljana.

Za različne aparate dolgov do trgovin ni poravnal, predmete pa je prodajal naprej po polovični ceni ali pa jih je obdržal.

V pripor

Poleg tega je oglaševal, da lokale opremlja z LED-osvetlitvijo. Najmanj v enem primeru je posel sklenil in dobil predplačilo, vendar ni dela nikoli opravil.

V podjetju z območja Celja si je pod pretvezo, da je njegova mama zdravnica, izposodil aparata (vredna sta 25.000 evrov), vendar so mu policisti odvzeli prostost, preden mu jih je uspelo prodati.

Pri hišni preiskavi so policisti zasegli več predmetov, preiskovalni sodnik pa je za moškega odredil pripor. "V dosedanji kriminalistični preiskavi je bilo ugotovljeno, da je povzročil za okoli 120.000 materialne škode," so zapisali na PU Ljubljana.

Oškodovanci, javite se!

Policija nadaljuje preiskavo, saj predvideva, da je oškodovancev še več. Če se kdo glede na opis načina izvedbe kaznivih dejanj prepozna kot oškodovanec, naj to sporoči najbližji policijski postaji ali Policijski postaji Zagorje ob Savi (03/568 34 00).


Komentarjev 3
  • Ferluci 14:19 10.november 2014.

    In kakšna je razlika med tem podjetnikom in TEŠom? Samo ta, da lastniki TEŠa ne bodo nikoli odgovarjali za svoje pi..zd.rije! Sicer pa d.o.o ji odgovarjajo z lastnino doo-ja in ne s svojim premoženjem ... to bo še zanimivo! Sicer ...prikaži večer pa: tudi bivši poslanec Ivin Vogrin je bil podjetnik, pokasiral predplačila za izdelavo stavbnega pohištva, na zadnjih volitvah pa celo kandidiral za župana...

  • Lavdan 13:27 20.januar 2014.

    To ni škoda ampak kraja ali goljufija. Ker ni nobenega imena, ste si to lahko tudi izmislili.

  • dragec 12:08 20.januar 2014.

    Bravo, to je pravi uspešni Slovenski podjetnik.