Zdravje > Otrok
12 ogledov

Mlade zanimajo novice o zdravju

seks ljubezen partnerja erotika poljub Žurnal24 main
Velike razlike so v raziskavi ugotovili med petnajstletniki. Punce denimo zanima predvsem pehrana, fante pa spolnost.

Kar 77 odstotkov mladih išče na spletu novice in informacije o zdravju, ugotavlja raziskava, ki so jo v Rimu predstavili strokovnjaki z družinske svetovalnice Family Smile. Raziskavo so opravili na 1713-ih anketirancih med 13. in 19. letom.

Najbolj iskane so informacije o oblikovanju telesa (27 odstotkov fantov in punc) in o prehranjevanju (26 odstotkov punc in 17 odstotkov fantov). Sledijo spolnost, spolno prenosljive bolezni, alkohol in droge ter zdravila.

Prehranjevanje za punce 

Veliko rezilke so ugotovili pri petnajstletnikih. Več kot dve tretjini petnajstletnic išče po spletu informacije o prehranjevanju, ista tematika zanima manj kot tretjino isto starih fantov. Pri spolnosti je slika ravno obratna, tri tretjine petnajstletnikov zanimajo prav informacije o spolnosti, punce pa za takšnimi informacijami pobrskajo v 37-ih odstotkih.

Le dva odstotka anketiranih res zaupa informacijam s spleta, kar 91 odstotkov pa je po raznih informacijah zmedenih, saj ne vedo, kako naj jih uporabijo. Okoli 88 odstotkov anketirancev je po brskanju vseeno bolj pomirjenih, ker so dobili določene informacije, nekaj manj kot polovica pa se jih po brskanju po spletu želi pogovoriti še s starši.

anja.scuka@zurnal24.si  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.