Slovenija > Črna kronika
76 ogledov

Mladeniča, ki je pri bežanju pred policisti skočil v Savo, še niso našli

<slovenija>21.07.08, reka, sava, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Pri bežanju pred policisti v Trbovljah sta ponoči moška skočila v Savo. Enemu je uspelo preplavati reko, drugega je odnesel tok. 19 letnega Trbovljčana še vedno iščejo.

Pri bežanju pred policisti v Trbovljah sta ponoči moška skočila v Savo, enemu jo je uspelo preplavati, za 19-letnikom iz Trbovelj pa se je izgubila vsaka sled. Iskalno akcijo so začeli takoj po dogodku, aktivirali gasilce in policiste vodnike službenih psov, vendar mladeniča še niso našli. 

Policisti želeli preprečiti vlome

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da so trboveljski policisti v bližini Železniške postaje Trbovlje opravljali nadzor nad terenom, saj so želeli preprečiti vlome in tatvine.

Okrog 1.40 so opazili tri osebe, ki so ob njihovem prihodu k Železniški postaji Trbovlje pričeli bežati. Eden od njih se je po nekaj metrih ustavil in počakal policiste, druga dva sta stekla proti reki Savi in skočila vanjo. Po neuradnih podatkih naj bi fantje pred policijo bežali, ker so kadili marihuano.

Obsežna iskalna akcija

Ker je enega odnesel tok reke in ga policisti niso več videli, so gasilci in policisti vodniki službenih psov začeli pregledovati nabrežje Save. Moškega niso izsledili, zato so v zgodnjih jutranjih urah nadaljevali iskalno akcijo, v kateri poleg policistov sodelujejo tudi gasilci, Brodarsko društvo in potapljači iz Društva za podvodne dejavnosti Trbovlje. Iskalna akcija poteka ob nabrežju reke Save vse od Trbovelj do Hrastnika, nadaljevali jo bodo tudi jutri.

dezurni@zurnal24.si