Šport > Nogomet
33 ogledov

Mladi Domžalčani do zgodovinskega uspeha: četrtfinale

Domžale Nike Premier Cup Manchester turnir NK Domžale
Nogometašem Domžal do 15 let je uspel veliki met – na prestižnem turnirju Nike Premier Cup v Manchestru so se uvrstili v četrtfinale, kjer jih čaka brazilski Internacional.

Na turnirju, kjer so nekoč zablesteli tudi Lionel Messi, Carlos Tévez in Javier Hernández, so Domžalčani poskrbeli za prvovrstno promocijo slovenskega nogometa in se pod taktirko Primoža Jeršina uvrstili v četrtfinale.

Tekmovanje v skupinskem delu so sicer odprli s porazom proti švicarskemu Grasshopperju (0:1), a prvi dan zaključili zmagovito. Z goloma Medina Bajramija in Igorja Kondiča so padli ameriški Dallas Texans (2:1).

Možni nasprotniki Real, AC Milan, Arsenal, ...

Domžalčani so morali za napredovanje premagati favorita skupine, mehiški Chivas, ki sta mu Marcel Kene in Matija Rom zadala presenetljivi drugi poraz na turnirju, za potrditev uvrstitve v četrtfinale pa so domžalski rumeni ugnali še indonezijski Saswco (2:0) in z devetimi točkami osvojili drugo mesto v skupini D.

V četrtfinalu se bodo v četrtek pomerili z brazilskim Internacionalom, ostali pari pa so Real Madrid – AC MilanDinamo Zagreb – Ulsan Hyundai in Grasshopper – Arsenal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.