Slovenija
25 ogledov

Ljubljanski mladi forum SD ne želi Pahorja za predsednika

Borut Pahor Boštjan Tacol
Mladi forum socialnih demokratov je predlagal Borutu Pahorju, naj še enkrat premisli glede kandidature za predsednika stranke. "Koliko bi še radi? Še en mandat, dva?" ga sprašujejo.

"15 let ste že predsednik naše stranke, pa ste ponovno kandidirali za to mesto. Se vam ne zdi, da je počasi dovolj? 15 let. Koliko bi še radi? Še en mandat, dva? Se imate za prihodnost te stranke? Ali za preteklost?" je v pismu Borutu Pahorju zapisal Mladi forum SD Ljubljana.

Sicer priznavajo, da bo Pahorja težko premagati. "Toliko kopičenja moči in omejevanja razvoja v stranki je ustvarilo situacijo, da ni kandidata, ki bi lahko suvereno prevzel predsedniško mesto in peljal stranko naprej," pišejo in dodajajo, da bi Pahor lahko v primeru, če mu stranka res toliko pomeni, ostal le član, in ga sprašujejo, ali mu je sploh pomembna stranka ali samo funkcija predsednika.

Predlagajo mu še, naj umakne kandidaturo in razmisli o vprašanju: "Je SD res tista stranka, katere član želite biti?"

V stranki SD na pobudo odgovarjajo, da so "pred vsakim kongresom stranke različna mnenja in stališča povsem legitimna ter del demokratičnega procesa znotraj stranke."

Poziv pred kongresom

Pismo je poziv predsedniku stranke, ki je pred osmim kongresom stranke, ki bo potekal drugega junija v Kočevju, že napovedal kandidaturo. Poleg njega bosta kandidirala še podpredsednik SD Patrick Vlačič in Igor Lukšič.

O svojem kandidatu, oziroma koga bodo podprli, pa pred kongresom odloča tudi podmladek stranke. Zato so k predstavitivi povabili vse tri kandidate, je za STA dejal predsednik Mladega foruma Marko Kastelic. Povabilu se še ni odzval Borut Pahor. Po predstavitvah se bodo odločili, koga bodo podprli. Po besedah Kastelica podmladek stranke na kongresu predstavlja pomemben delež glasov, kar približno desetino, saj naj bi približno 45 od skupno 400 delegatov glasovalo v skladu z usmeritvijo Mladega foruma.

Članstvo v MF SD ni pogojeno s članstvom v SD

Mladi forum SD je mladinska, politična in nevladna organizacija, ki združuje mlade med 15. in 32. letom. Članstvo ni pogojeno s članstvom v Socialnih demokratih, vendar je sodelovanje med obema zelo tesno na vseh ravneh organiziranosti. Tudi članice in člani Mladega foruma ob volitvah kandidirajo na listah SD, mnogi izmed njih so občinski svetniki in svetnice.

Komentarjev 12
  • Žurnalček 22:39 08.maj 2012.

    Mularija alo mir. Kdo vas je kaj vprašal. Mi ta stari hočemo ta mladga Pahorja in pika. Če bi pa radi , lahko pa zberemo tud kakšnega 70 letnika, človeka naše generacije in preiskušen kader . To je pa tko ...prikaži več k mularija ni z malim zadovoljna , ampak zgleda hočjo met gor enga 30 letnega napihnjenca , k veze nima o politki !

  • Koka 21:00 08.maj 2012.

    AlbertŽal te moram razočarati, nisem glih fen J.J.-a ,ampak podtikanja in ne dokazane očitane mu rabote, je pa že mal passe ;)

  • graff 20:49 08.maj 2012.

    Bravo mladi forum. Pahor, človek desnice kamor s svojimi političnimi potezami hote ali nehote umešča svojo stranko, ki ji predseduje, je zrel za odstrel. On, narcisoidek, ki mu ga ni para na slovenskem, namazan z desničarsko in kapitalsko mastjo, nima ...prikaži veča nobene povezave z ,,evropsko socialno demokracijo,, ampak je kot loščilec parketnih dvoran, vseskozi v vlogi slepega potnika na desničarskem vlaku Merkel - Sarkozy, ki pa kot kaže, ni več vlak, ampak kozja vprega.