Šport
4 ogledov

Mladi Slovenci srebrni na SP

kadeti SP, finale RZS
Slovenska kadetska reprezentanca je morala v finalu svetovnega prvenstva priznati premoč francoskim vrstnikom.

Na svetovnem prvenstvu v Rusiji je moška kadetska reprezentanca Slovenije (U-19) poskrbela za izjemno lep dosežek. Mladi Slovenci so v Jekaterinburgu osvojili srebrno kolajno, potem ko so šele v velikem finalu izgubili proti Franciji s 26:33 (13:16).

Mladi rokometni upi so danes igrali v tretjem finalu v treh letih po vrsti, poleg srebra iz Rusije imajo še dve zlati medalji. Najboljši so bili leta 2013 na olimpijskem festivalu evropske mladine v Utrechtu, leto kasneje pa na olimpijskih igrah mladih v Nanjingu.

Slovenci so na poti do finala premagali Tunizijo, Japonsko, Brazilijo, Argentino, Hrvaško in Norveško, v polfinalu Islandijo, s Francijo pa so se pomerili drugič - v predtekmovalni skupini so z njo igrali nedoločeno. Najboljša slovenska strelca finalne tekme sta bila Blaž Janc in Jaka Malus, oba sta zadela po petkrat. Vnovič se je izkazal tudi Urh Kastelic, ki je zbral kar 20 obramb.

Slovenija je imela v idealni postavi dva predstavnika. Za najboljše levo krilo so izbrali Tilna Sokoliča, za desnega zunanjega pa Blaža Janca.

Bronasto kolajno na letošnjem tekmovanju v Rusiji je osvojila Islandija. Na tekmi za končno tretje mesto so bili islandski kadeti boljši od vrstnikov iz Španije s 26:22 (12:9).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.