Šport
68 ogledov

Mladi Španec k Stari dami

Alvaro Morata EPA
Mladi Španec Alvaro Morata bo v naslednjih štirih sezonah nogometaš torinskega Juventusa.

Prestop Álvara Morate iz madridskega Reala v Juventus je že dogovorjen. Mladi Španec bo v soboto v Torinu opravil le še zdravniški pregled. Stara dama bo za 21-letnika odštela 20 milijonov, beli balet pa ga lahko po prvem letu odkupi za 30, po drugem pa za 36 milijonov evrov. Morata bo z Juventusom sicer sklenil štiriletno pogodbo.

Pri Realu so želeli v pogodbo vključiti še klavzulo, da Juve Morate ne sme prodati kateremu drugemu španskemu klubu, a so Italijani to zahtevo zavrnili. Po slovesu Antonia Conteja s klopi Stare dame je bil prestop nekaj časa pod vprašajem, mladega Španca so si zelo želeli tudi pri nemškem prvoligašu Wolfsburgu, a je novi trener Massimiliano Allegri hitro stopil v stik z Morato in mu zatrdil, da se ni nič spremenilo.

Morata je v minuli sezoni španskega prvenstva zbral 23 nastopov, večinoma je v igro prihajal iz klopi, in zabil osem zadetkov. V mladi španski reprezentanci je sicer na 12 dvobojih zadel kar 13-krat.

Luis tudi uradno

Filipe Luis je tudi uradno postal član londonskega Chelseaja. "Prestop je uresničitev mojih sanj. Zdaj imam možnost, da pokažem svoje znanje v Chelseaju in Premer League," je po prestopu iz Atletico Madrida dejal Brazilec. To je tretja okrepitev v tem prestopnem roku za Joseja Mourinha, ki je pred tem v londonski klub že pripeljal Diega Costo in Cesca Fabregasa. Stamford Bridge je sicer zapustil Demba Ba, ki je podpisal pogodbo z Bešiktašem. Zanj so Turki morali plačati nekaj manj kot šest milijonov evrov.

Nekdanji angleški nogometni reprezentant Rio Ferdinand pa je podpisal enoletno pogodbo s povratnikom v elitno angleško ligaško tekmovanje premier league - ekipo Queens Park Rangers. "Imel sem boljše ponudbe, a odločil sem se sprejeti vabilo trenerja Harryja Redknappa," je dejal 35-letni Ferdinand, ki je za angleško reprezentanco med letoma 1997 in 2011 odigral 81 tekem in dosegel tri gole. Izkušeni obrambni igralec je nekoč igral tudi za Leeds in West Ham.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.