Avto
71 ogledov

Mladi zahtevajo zeleni transport

Leta vozniških izkušenj, ki so potrebna, da nisi več mladi voznik, zavarovalnice Žurnal24 main
Sodeč po raziskavi mladih in njihovemu pogledu na svet bo imela ekološka plat v prihodnje lahko odločujočo vrednost pri odločitvah o izbiri tipa prevoza.

Raziskava, ki jo je opravila družba Goodyear skupaj z neprofitno organizacijo Thinkyoung med t. i. milenijci, dokazuje, da je za mlade varovanje okolja zelo pomembno. 

V raziskavi je sodelovalo 2.500 evropskih študentov, med katerimi je bilo 224 slovenskih. Slovenci so v dveh tretjinah primerov izrazili prepričanje, da bi morala biti čez 10 let, torej leta 2025, najbolj v središču trajnostnega razvoja vozila in transportne rešitve z učinkovito porabo goriva. Na drugo mesto so postavili vlaganja v sistem javnega prevoza, na tretje pa reciklažo že uporabljenih delov. 

Slovenska milenijska generacija tudi pričakuje izboljšave transportnega sistema, vendar ne tako, da bi omejevali izbiro prevoznih sredstev ali gibanje.

Avtu se ne bodo odpovedali

Zanimivo kar 91 odstotkih slovenskih mladih pričakuje, da bo imela v naslednjih 10 letih lasten avtomobil, medtem ko je evropsko povprečje 85 odstotkov. 

Evropski kolegi so tudi nekoliko drugače vrednotili ukrepe trajnostnega razvoja. V ospredje so v polovici primerov sicer še vedno postavljali učinkovito porabo goriva, temu pa sledita reciklaža delov in na tretjem mestu sistem vlaganj v javni prevoz. 

Milenijci tudi podpirajo zakonske ukrepe v prid bolj učinkovite trajnostnega razvoja. 

Komentarjev 1
  • h3o 11:35 11.avgust 2015.

    suck it