Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Mladostniki so se sami spravili v nevarnost

Policisti ugotovili, da je šest mladostnikov samih odvezalo verigo, s katero je bil privezan lesen podest na Dravi.

Včeraj smo že poročali, da so morali gasilci z Drave reševati šest otrok, starih od 10 do 15 let. Po ugotovitvah policije so mladostniki najprej skakali po vstopno-izstopnem lesenem podestu na reki Dravi, nato pa so odvezali verigo, s katero je bil podest priklenjen.

Zoper štiri obdolžilni predlog

"Reka je leseni podest odnesla s tokom, kar so k sreči opazili drugi ljudje in o tem prisebno in pravočasno obvestili pristojne službe. Nemudoma so posredovali gasilci, ki so s svojim čolnom potisnili podest k nabrežju in rešili vse nadobudneže," poročajo na Policijski upravi Maribor.

Policisti niso ugotovili elementov kaznivega dejanja, so pa ugotovili elemente prekrška. Zoper štiri mladostnike, ki so že dopolnili 14 let, bodo podali obdolžilni predlog, o ravnanju dveh, ki še nista stara 14 let, pa bodo obvestili Center za socialno delo v Mariboru. O vsem skupaj so obvestili tudi starše mladostnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.