Magazin
453 ogledov

Mlečni zdrob s cimetom

mlečni zdrob Blanka Kefer
Mlečni zdrob s cimetom ali čokolado otoroci obožujejo. Kdaj ste ga nazadnje pripravili?

Sestavine:

  • 500 ml mleka
  • 60-80 g zdroba
  • 1-2 žlici sladkorja
  • 1 žlica masla
  • 1 ščepec soli
  • cimet (ali sladkor ali naribana čokolada; za posip)
  • maslo (tekoče, rjavo)

Priprava:

  • Za mlečni zdrob v ponvi počasi segrejemo mleko in maslo. Začinimi s sladkorjem in ščepcem soli. Počasi dodajamo zdrob.
  • Med stalnim mešanjem počasi kuhamo tako dolgo, da se masa zgosti. (Dalj časa ko kuhamo, bolj gosta bo masa.)
  • Medtem po želji zmešamo sladkor in cimet. Skuhan mlečni zdrob vlijemo v krožnike in po želji potresemo s cimetom, sladkorjem in rjavim maslom.
  • Mlečni zdrob lahko posujemo tudi samo z naribano čokolado ali kakavom.

več receptov, ki bodo všeč otrokom, poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.