Šport
27 ogledov

''Mnogi so se spraševali, če sem nor''

veselin vujović Stanko Gruden/STA Vujoviću se za prihodnost ni treba bati, saj velja za enega najboljših trenerjev na svetu.
Slovenska rokometna reprezentanca je na uvodni tekmi olimpijskega turnirja v Rio de Janeiru po hudem boju premagala Egipt (27:26). Mož odločitve je bil Blaž Janc, ki je zmagoviti gol dosegel 15 sekund pred koncem.

Varovanci Veselina Vujovića so v noči na ponedeljek uspešno začeli olimpijski turnir, čeprav so imeli v prvem krogu kar nekaj dela z Egipčani, ki so v drugem polčasu celo povedli s trem goli razlike.

Selektor slovenske izbrane vrste je po tekmi dejal, da fantje niso prikazali najboljše predstave, so pa to uspešno kompenzirali s hrabro igro. Za igralca srečanja je označil Blaža Janca, ki je na igrišču dobil prednost pred Gašperjem Margučom.

"Slovenija danes ni odigrala posebno dobre tekme, a je bila hrabra. V prvem polčasu smo imeli ogromno težav z njihovim najboljšim igralcem Al Ahmarjem, ki nam je delal, kar je hotel, tudi njihov pretok žoge je bil odličen. Zdi se mi, da evropske reprezentance bolje igrajo med seboj kot pa z eksotičnimi državami, kamor uvrščam tudi Egipt. Oni imajo ogromno motivacijo, fanatizem, ki jih krasi od prve do zadnje minute. In v tem so nas premagali. Moji varovanci so igrali brez nasmeha, brez zadovoljstva, zahteval sem, da se to spremeni, da se zavedamo, da smo prišli na olimpijske igre in ne na pogreb. Sreča je, da smo mi odigrali slabo, a da smo zmagali, to bo velik plus za naprej. Igralec tekme je bil Blaž Janc, mnogi so se spraševali, če sem nor, ker sem mu dal prednost pred Gašperjem Margučem,'' je povedal Vujović.
S končnim razpletom je bil zadovoljen tudi slovenski junak Janc, ki je priznal, da se je ekipi poznala začetna nervoza, vendar so fantje uspeli ohraniti mirno kri. "Mislim, da smo zasluženo zmagali, zmaga nam veliko pomeni. Pridobili smo samozavest, a ni evforije, še vedno smo na realnih tleh. Na tekmo smo tako jaz kot ekipa pripravili, kot da gre za navadno tekmo in ne za olimpijske igre. Zaostajali smo že za nekaj golov, a ohranili mirno kri, trener nam je vcepil v glave, da verujemo v sebe in končni cilj, bili smo boljši, se pa nam je vsekakor poznala začetna nervoza. Na njihovo obrambo se je bilo težko pripraviti, nimajo nobenega pravega sistema, a so neverjetno agresivni, z agresivnostjo pa marsikaj popravijo. Imeli smo probleme s tem, tudi v obrambi v prvem polčasu nismo bili najboljši, a na koncu smo jih strli in to je v tem trenutku najbolj pomembno,'' je povedal strelec odločilnega zadetka.

Skok: Kljub slabši igri smo zmagali

Slovenski vratar Matevž Skok je dejal, da so Slovenci padali na ''brezvezne fore'' rokometašev Egipta, a kljub slabši igri iztržili ugoden rezultat. ''Prva tekma je vedno najtežja, tekmec ni bil lahek. Mogoče je kdo mislil, da Egipt ni dober. Že v pripravljalnem obdobju so igrali odlično proti Francozom, Argentincem. Vedeli smo, kaj so njihove najboljše stvari, od kje preti nevarnost, a smo vseeno padali na njihove 'brezvezne fore'. A led je prebit, kljub slabši igri smo zmagali, zdaj pa moramo reči popraviti. Potrošili smo veliko energije, da smo jih ujeli, na koncu pa smo tekmo rutinirano pripeljali do konca. Bilo je nekaj živčnosti, upam, da se to ne bo več dogajalo, da bomo tekme rešili že pet minut pred koncem,'' je povdal Skok.

slovenska rokometna reprezentanca Slovenija Egipt Rio 2016 rokomet | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.