Slovenija
55 ogledov

Množični vdori v elektronsko pošto

Vdor v mail Žurnal24 main
Povečano število vdorov v elektronsko pošto.

Ste tudi sami v zadnjih dneh prejeli od svojega prijatelja ali znanca nenavadno elektronsko pošto s prošnjo za pomoč?


To sovpada z velikim porastom prijav vdora v elektronsko pošto, so zapisali pri Varni na internetu: "Gre za obliko spletne goljufije, ko neznanec najprej vdre v elektronsko pošto vašega prijatelja, nato pa v njegovem imenu pošlje vsem  kontaktom sporočilo, da nujno potrebuje denar. Ponavadi goljuf še spremeni geslo in tako žrtvi onemogoči dostop do elektronskega predala, v mnogih primerih pa celo v celoti izbriše uporabniški račun."

Tudi na policiji so v zadnjem času prejeli več prijav občanov o vdorih v njihove elektronske predale: "Občane opozarjamo, da gre za lažno obvestilo in naj ne upoštevajo navodil iz prejetega elektronskega sporočila."

Poskrbite za varnosti

Da ne bi prihajalo do takih zlorab, uporabnikom svetujejo, da si nastavijo 2-faktorsko avtentikacijo, če je to možno, kar bistveno zmanjša možnost zlorabe, saj tudi če napadalec ukrade geslo, se ne more prijaviti v račun.
 
Kaj storiti, če neznanec vdre v vaš račun, preberite na tej povezavi

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.